2023

 

Op Zaterdag 4 november 2023, 11 uur in de morgen is een kleiner (8 personen) gezelschap van de Kapel een muzikale felicitatie wezen brengen bij Hans Kom. Die vierde zijn 70 ste verjaardag. Geen uniform, maar wel als je dat had, het DGM jack aan.  Dat was ook wel nodig want het was koud en erg regenachtig.

Dit gebeuren was aangevraagd door Lia, de partner van Hans en georganiseerd door Peter, wat een goed voorzitter natuurlijk graag doet. En zijn  medemuzikanten hadden daar wel oren naar. Er werd begonnen met Bergkristal daarna Lang zal die leven en afgesloten met Bez Domova. We konden terecht in de garage want het weer werkte even niet mee.

Na afloop werden we beloond met een kop koffie en een lekkere plak cake door de jarige zelf gebakken.  Die vond het wel vreemd, hoorden we later dat er een dag eerder gebakken moest worden. Wist hij veel.

Het was een geslaagde missie. En ieder ging weer zijns/haars weegs.

 

 

Optreden in Ridderkerk, zaterdag 14 oktober 2023.
Via Duo Voci, twee zangeressen van Goeree Overflakkee, Oude Tonge,  zijn wij uitgenodigd om mee te werken aan het programma van Het Winkelcentrum Ridderhof in Ridderkerk. Het klinkt verweg van G/O maar valt o zo mee.  We stonden beginnend gepland om 12.00 uur en voor 3 kwartier. Wat heel aardig was is dat er voor die tijd een schaal met broodjes werd gebracht met hamburgers, frikandellen en kroketten. Met volle buik gingen we het podium op. Na ons eerste optreden kwam de zanger Otto Lagenfeld aan de beurt en daarna van 13.30-14.15 uur waren we om het zo maar te zeggen het voorprogramma voor Dennie Christian. Wij sloten deze happening af van 15.15-16.00 uur.
Dit strakke programma werd niet helemaal gevolgd maar we hebben wel bijna ons hele voorgenomen rijtje muziek kunnen laten horen.

Dit gebeuren in Ridderkerk stond in het teken van o.a. eten  en drinken uit Duitsland en Oostenrijk. Tussen het publiek liepen dames in klederdracht, iets anders als de dames van de Kapel droegen, met lekkere hapjes waar elke bezoeker van kon proeven. Bij het duo Voci stonden zelfs tafeltjes en stoelen en  kon er wat gedronken en gegeten worden.

Voor ons was er een podium opgesteld op een overdekt plein waar aardig wat mensen konden komen luisteren. Er was ook een geluidsman die voor de man-speaker (Peter) en ook later in ons optreden voor Isolde voor haar jodelen  een microfoon ter beschikking stelde. Op het geluid van de muziek kwamen steeds meer mensen naar ons luisteren en er moet wel bij gezegd worden dat deze mensen ook al kwamen om het beste plaatsje te bemachtigen voor als de zangers Otto en Dennie zouden optreden. Maar daar hadden wij ook profijt van. Wat de zangers betreft die hadden profijt van ons mooie decor. Peter had zowel het grote als het kleine doek meegenomen in zijn auto. Moet leuk hebben gestaan zo'n mooi doek met bergen en alpenweiden achter je.

We hebben met dit optreden ons visitekaartje achter gelaten en  het blijkt dat beide zijden tevreden zijn, dat wij best nog wel eens terug willen komen en we zeker nog wel eens uitgenodigd zullen worden. 
Deze dag waren we met 12 muzikanten en speelden we van 12.00 uur tot 16.00 uur met tussenpozen 

Zaterdag middag 30 september 2023, heeft Die Grevelinger Musikanten een optreden verzorgt in het Woon/Zorgcomplex van “Bestenwaerd” te Dirksland. Erg gezellige  en zeer lieve mensen die daar wonen die ook nog van muziek houden.

Er was uit  allerlei soorten muziek een keuze gemaakt zoals Marsen, Polka's,  Walsen en meezingers. Het programma werd door Peter Gebraad zo nu en dan aan elkaar gepraat met uitleg. De Dirigent van de Kapel, Arie Noordijk, had deze keer een makkie omdat “Bestenwaerd” hun eigen  2 dirigenten inzette.  Alleen bij het solo optreden van Peter tijdens My Dream was het even nodig om het stokje zelf  ter hand te nemen.

Er was al aardig wat publiek en zodoende konden we iets voor de afgesproken tijd beginnen en bij de eerste tonen kwamen er nog meer luisteraars binnenwandelen. Na ruim een halfuur spelen was het tijd voor een drankje en een praatje.

Daarna ging het programma over op wat lichtere en bekende melodieën. Isolde heeft weer haar Jodelkunsten laten horen en zelfs toen waren er luisteraars die mee deden.

Na een zeer groot applaus en de vraag of we ooit weer eens terug willen komen werd als extra de mars Ruetz  gespeeld.

Tijdens het optreden was er vanuit “Bestenwaerd” een fotograaf die constant foto,s maakte en kwam met een vraag of we na afloop in waren voor een foto van de gehele kapel buiten voor de ingang.

Dat vonden we wel leuk vooral omdat we voltallig waren. 13 personen. Zo werden er 2 foto's gemaakt. Een met de de gast dirigenten en een zonder.

Er werden in totaal 17 muziekstukken gespeeld, en een toegift door 13 muzikanten.

Vorig jaar 17 september 2022 hebben we ook in “Bestenwaerd” gespeeld en toen speelde Ans Vos nog met ons mee. Dat was voor Ans iets speciaals omdat haar Moeder daar woonde.  Ans is korte tijd later overleden.

 

Zaterdag 1 juli 2023

Voor vandaag is een optreden aangenomen door de Kapel op de Grevelingendam te Bruinisse. Georganiseerd door Staatsbosbeheer en IVN als opening van de Grevelingenweek die loopt tot 9 juli 2023. Het is het eerste festival van hopelijk nog vele die zullen volgen. Deze happening is een soort infomarkt/braderie met georganiseerde workshops, lezingen, horeca-plein , diverse kramen van o.a. De zeehondenopvang Stellendam, iemand die vogels en andere dieren opzet en muziek. Al deze mensen hebben een link met De Grevelingen. 

Na een paar weken van mooi zonnig weer was deze dag regenachtig en winderig. De weerberichten zijn vanaf 13.00 uur wat gunstiger.

Voor de optredende muziekgezelschappen was een trailer neergezet waar je via een gammel huishoudtrapje in moest klauteren.  Gelukkig waren er helpende handen genoeg.  Voor de verandering zaten we allemaal netjes op een rij. 

Saxoholic, Oude Tonge had een optreden voor ons en de dames bleven een poosje naar ons luisteren.

Er was verder niet veel publiek maar wat er was was wel enthousiast.

Iedereen was om 12.45 uur aanwezig en we kregen toestemming om eerder te beginnen.  We speelden tot 13.30 uur. Dat kwam goed uit omdat door omstandigheden een nummer in de herhaling moest.

Inmiddels waren Jopie en Huub van der Valk aangekomen.  Dat was een verrassing omdat beide kortgeleden nog flink ziek waren geweest.

De tweede helft van ons optreden was  van 14.00 uur tot 14.30 uur.  Met de wat meer  bekende nummers.  Er werd niet gejodeld deze keer.

Er waren 10 muzikanten. 9 van ons zelf en 1 (de drummer) van o.a.  Die Roseländer Musikanten. 

Peter Konings, die ons te hulp kwam omdat Stoffel niet aanwezig kon zijn.

Er zijn 16 nummers gespeeld

 

Zaterdag 24 juni 2023, een optreden van Die Grevelinger Musikanten in het verzorgingshuis “De 6 Rozen” in Spijkenisse.  Een kleinschalig verpleeghuis bestaande uit 6 blokken . Gelegen aan de Rozenlaan dat verklaart waarschijnlijk de naam. Voor enkele van ons bekend terrein maar er zijn ook wat nieuwe muzikanten die hier voor de eerste keer komen.  Dat geld ook voor de bewoners die naar ons komen luisteren. Als ik het goed heb begrepen dan is op 1 persoon na het publiek ook nieuw. Het was geen groot luister  gezelschap maar wel erg enthousiast. Ze waren voor een lolletje te vangen en werkten goed mee.  Zo nu en dan gingen de beentjes van de vloer en dat was nog even spannend omdat een koppeltje tegen de vloer ging. Gelukkig zonder ernstige verwondingen stonden ze met behulp van andere snel weer op.

Vooral na de pauze werden zij gestimuleerd om mee te zingen, klappen of mee te doen met de wat meer bekende nummers zoals Rosamunde, In München steht ein Hofbrauhaus, Schneewalzer (die jaren geleden was aangevraagd) en Tiroler Holzhacker Buabn. Bij dit laatste officiële stuk werd uit het publiek gevraagd of er ook gejodeld zou worden.  Dat stond niet in ons draaiboek maar Isolde kan natuurlijk altijd jodelen en dat deed ze dan ook met overgave. Het is altijd heerlijk om dat te horen. 

Na een kleine “zugabe” werd ons optreden afgesloten om 16.15 uur.  We waren om iets voor 14.30 uur gestart.

Het was deze dag een warme dag. Er waren 13 muzikanten aanwezig en we hebben 16 nrs. Gespeeld. 

Doordat we wat krap tussen 2 muren zaten met parasols boven ons en publiek dicht voor ons kon het volume niet erg goed weg en klonk het soms wat hard.  Toch was het een gezellig optreden en weerzien.

 

En toen was het woensdag 26 april 2023, 08.30 uur.  

De dag dat wij als Kapel op woensdagmorgen 08.30 uur aanwezig

waren in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge voor een feestelijk ge-

beuren zoals het opspelden van een ridderorde “een Lintje” in de

volksmond. Wij als Kapel waren uitgenodigd om daar muzikaal

aan mee te werken.

Ook wisten de meeste leden van deze muziekgroep wie dat zou

krijgen behalve de ontvanger. Een van ons dus.

Om 09.00 uur starten we met  Merenda, een mooi stukje muziek,

gingen de coulissen open en stapte de Burgemeester van G/O

Mevrouw  Grootenboer-Dubbelman binnen en druppelden ook de

eerste gasten binnen zoals, familie ook van de Kapel, vrienden, 

inwoners en andere belangstellenden.

Tijdens een korte introductie van de Burgemeester, vertelde zij dat

deze onderscheiding voor de Heer Hans Bruggeman was.

Onze Hans Bruggeman. Zij vertelde dat Hans al heel lang

belangeloos werk  doet, in het begin voor de Fanfare van Apollo

die later Harmonie werd, de muziekschool in Middelharnis, onze

eigen Kapel waar hij de spil is die veel draaiend houdt en sinds

enkele tijd ook voor Alzheimer, zelfs in de Coronatijd, door het

verzinnen van een collectebus via je telefoon.

Hans was wel even verbaasd,  en ik denk ook wel verguld, en  moest  naar voren komen. Daar spelde de Burgemeester Mevr. Grootenboer de onderscheiding op, op het jasje van de Kapel. Namens de Koning Willem Alexander van Nederland.

 

 

Zaterdag 11 maart 2023. Die Grevelinger Musikanten hebben een optreden verzorgd in Brielle bij het Gasthuis van de Catharina Stichting, Slagveld 37.  In Brielle zijn ze  met flink wat werkzaamheden aan de wegen bezig dus was het even zoeken hoe er te komen en waar te parkeren. Maar het is allemaal goed gekomen en iedereen was er om 2 uur. Sommige muzikanten speelden hier voor de eerste keer maar het was ook bekend terrein voor anderen.  Het publiek is wat mondiger zodoende kwam er gelijk een gezellige sfeer in de zaal. De situatie is nog steeds hetzelfde m.a.w. dat we nog geen Dirigent/Kapelmeester op de bok hebben maar als het nodig was nam Arie de teugels in handen. Peter Gebraad vertelde, nadat we waren verwelkomd  dat we een variëteit aan muziek bij ons hadden. Polka's, Walsen en Marsen.  En dat als iemand zin had om mee te klappen, zingen of dansen dat door ons zeer op prijs werd gesteld.
Het openingsnummer Bergkristall werd opgevolgd door Waldestille. Ein Junger Egerlander, Teplicka Polka, My Dream -solo van Peter, Kuschelwalzer, Finkersteiner Polka (met een mooi begin van Isolde en Leen of Henjo), Rausende Birken, Slavonicka Polka (zonder zang) en Wir Musikanten.
Een korte pauze voor publiek die genoten van een advocaatje met slagroom en muzikanten die wat lekker fris werd aangeboden.
Daarna gaan we verder met Die Kapelle hat gewonnen, Na Brehu Ria( waar wel bij werd gezongen hoofdzakelijk door het publiek) omdat dat het lied Hoor je het ruisen der golven is. Schneewalzer (dat een verzoeknummer was, aangevraagd de laatste keer dat we hier hebben gespeeld.  En als Isolde, voor dat we De Tiroler  HolzhackerBuabn gaan spelen, gaat Jodelen is er grote verbazing en applaus voor haar. Rosamunde werd herkend als Rats Kuch en Bonen en de  laatste mars Ruetz was eigenlijk voor velen een uitdaging om mee te klappen.
Zo kwam er een einde aan ons gezellig muzikaal samenzijn met bewoners en personeel van Gasthuis Catharina.  We werden bedankt voor ons optreden met de mededeling  dat we van harte uitgenodigd werden komende zomer met mooi weer om in de tuin een optreden te verzorgen. Dat willen we graag doen.
Om Brielle weer uit te komen was nog even een puzzeltje maar iedereen zal vast ,s avond wel weer bij het warme eten aan tafel hebben gezeten.

Verzamelen om 14.45 uur, Zondag 26 februari 2023, Grevelingen  Restaurant, Bruinisse.

Als laatste van de muziekkapellen zijn wij aan de beurt in de Oostenrijkse maand Februari om op deze Zondag de muziek te verzorgen. We hebben ons goed voorbereid maar zijn toch een beetje gespannen of alles gaat en lukt zoals we willen. We maken ons wat zorgen doordat we niet onze vertrouwde dirigent/kapelmeester voor ons hebben. Die is aan het opknappen van een operatie. Hij is ook een van het duo dat zingt. Door het overlijden van Ans en Teun missen we 2 vertrouwde muzikanten.  Toch gaan we ervoor. Er zijn 2 invallers die ons willen komen helpen. Zij doen dat met goed resultaat. Corrie en Marinus.

Het restaurant interieur is iets veranderd en daardoor kunnen we niet het grote scherm opzetten met het mooie uitzicht op de Oostenrijkse natuur.  Peter, onze voorzitter heeft voor een kleiner formaat gezorgd. Ook heel mooi. Hij en Isolde waren al druk in de weer met de geluidsinstallatie en de stoelen neer te zetten. Ook de gasten druppelden zo langzamerhand binnen.

Na het stemmen en warm blazen van de muziekinstrumenten  gingen we van start. Het is gewoonte dat we met de herkenningsmelodie Burghwache beginnen maar deze keer klonk eerst Bergkristall.  Dat was de herkenningsmelodie van ongeveer 35 jaar geleden en die hebben we weer in ons repertoire opgenomen en daarna Burghwache. Dat vertelde Peter ook in het welkomswoord. Hij vertelde ook dat we een serie van ongeveer 10 (soms iets minder/meer mooie muziekstukken walsen, polka's  wilden laten horen en dan een korte pauze hielden en dat 3 keer. Waar nodig gaf Peter ook een uitleg van wat er aan de hand was. In de eerste sessie was dat bij My Dream, geen specifieke Oostenrijkse muziek maar wel erg mooi.

De tweede selectie bevatte een solo voor trompet, door Arie vertolkt, Ein Junger Egerlander, dit was een keuze van Stoffel die het drumstel beheerst.  Hij is ook de solist in de Solo Trommler Mars. Arie  was ook de solist in My Secret Lovesong.  Door omstandigheden, besproken in het begin van dit verslag,werd er deze keer in ons optreden niet gezongen bij diverse muziek stukken zoals Rausende Birken, Bohmische Liebe, en Bergvagabunden. Met uitzondering van het Jodelen van Isolde voor dat we de Tiroler Holzhacker Buab,n  speelden.   Dat Jodelen werd door het publiek heel erg gewaardeerd. Wat ook heel erg leuk was is dat er spontaan bij walsen gedanst werd door de luisteraars en bij een mars ging men in Polonaise.

Na de tweede pauze gingen we voor de laatste ronde.  Die bestond ook weer uit mooie melodieën, walsen, polka's en een beguine. Waar nodig zorgde Arie (als reserve dirigent) en Stoffel dat we netjes op tijd en gelijk begonnen en als Arie solo speelde dan zorgde Jaap (als tweede reservedirigent) daarvoor.

Hans Kom verraste ons door naar ons toe te komen en hij bleef tot het einde. Hij vond ons optreden heerlijk om naar te luisteren. Uit het publiek kwamen ook lovende woorden zoals de diversiteit van de nummers en  gevoel in de muziek leggen.  Nu dat zijn toch wel goede complimenten. De zaal bleef ook heel lang goed bezet. Leuk voor het restaurant. Het einde van ons optreden was om 18.30 uur en voor de “zugabe” werd het trio van Borsicka Polka gespeeld.

Nadat alles weer opgeruimd en ingepakt was zijn we met diverse muzikanten en aanhang in het restaurant gaan eten. En natuurlijk nog even napraten over de zeer gezellige middag met muziek.

Er zijn in totaal  31 nummers gespeeld. Door 14 muzikanten.

 

21 Januari 2023 was het dan zover. Nieuwjaarsconcert met Die Roseländer Musikanten en DGM in het dorpshuis Nieuwe Tonge. Na een herdenking van onze twee leden die ons zijn ontvallen afgelopen jaar hebben we een mooi programma gebracht. De nummers die we op de begrafenis hebben gespeeld bij Ans en Teun waren ter nagedachtenis aan deze twee leden in het programma opgenomen.

Die Roseländer Musikanten hebben het spits afgebeten en een mooi en afwisselend programma ten gehore gebracht. Zij wilden nog een oude toezegging gestand doen en waren dus als gastkapel aanwezig. Van wege corona was daar nog niets van gekomen. Maar nu kon het weer. Na de pauze was het de beurt aan DGM. Na afloop hebben de twee kapellen nog twee nummers samen gespeeld. Iedereen die aan deze avond heeft meegewerkt bedankt.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond.     

 

Zaterdag 7 januari 2023 En zo is er weer een begin gemaakt van onze optredens in het jaar 2023. Bijna traditioneel is dat in Oude Tonge bij het verzorgingshuis Ebbe en Vloed.

Het publiek druppelt zo langzamerhand binnen en tegen 14.30 uur is de zaal goed gevuld. Na een welkomstwoord  aan ons en ook een kort verslag van onze dirigent Hans Kom wat voor muziek we maken en wat we gaan spelen, starten we met het opnieuw in het repertoire opgenomen openingsnummer Bergkristall. We vervolgen ons programma  met Bohmische Diamant, Schneewalzer, Bohmische Liebe, daarover wat gezegd: het is een  soort liefdesliedje waar Isolde en Gerda mee meezingen maar dat niet in de zaal te horen is maar wel te zien is dat we zingen.”omdat we dat leuk vinden”

Daarover werd ik later aangesproken door een meneer in het publiek dat hij er niets van hoorde.  Daar komt verandering in via een microfoon. Hoe of wat moet nog over nagedacht worden.  Rausende  Birken volgde daarna, ook zo,n mooie wals met zang, maar vandaag niet. Bij de Bohmische Traum Polka speelt Hans Kom op trompet de tweede klarinet partij mee.  Ruetz,  een stevige mars, is de afsluiter voor de pauze.

Tijd voor  een drankje  en daarna starten we met de Secret Love Song waar Arie op de trompet een mooie solo partij speelt en stappen we over op wat lichtere en luchtige  muziek zoals Jasmine, Na Brehu Ria (Hoor je het ruisen der golven ) waar flink bij werd meegezongen, In München steht ein Hofbrauhaus, Tiroler Holzhacker Buabn met vooraf het Jodelen van Isolde, Rosamunde en Borsicka Polka.

Ongeveer om 16.00 uur was het optreden voorbij en namen we afscheid van bewoners en verzorgenden van Ebbe en vloed. Het was een gezellige en gemoedelijke middag.

Aanwezig:  12 muzikanten en er werden 14 muziekstukken gespeeld.

 

 

 

2022

 

Maandag 19 december 2022, Oude Tonge.

Op deze maandag brengen wij als Kapel, met zijn familie, vrienden en belangstellenden een laatste groet aan Teun Kats in Diakonia, Oude Tonge. Teun is een van de grondleggers van onze Kapel in de jaren 80 vorige eeuw. Na een vacantie aan Oostenrijk was hij zo ingenomen door de Oostenrijkse muziek en later ook Egerlandermuziek van Ernst Mosch, dat hij dat ook in Nederland wilde spelen. De Alpenkapel was een onderdeel van fanfare Apollo, Nieuwe Tonge. Later is Apollo een harmonie geworden. De Alpenkapel is van naam veranderd in Die Grevelinger Musikanten en werd zelfstandig. Teun is lange tijd ziek geweest maar kon toch altijd mee spelen, op de laatste maanden na. Tijdens de afscheidsdienst werden er herinneringen opgehaald. Als eerste deed Teun zijn Zoon dat. Daarna speelde de Kapel “You rais me up”. Leen Bogert en Hans Kom vertelde ook wat zij meegemaakt hebben tijdens het leven samen met Teun. Bij het uitdragen van de kist met Teun, die gedragen werd door de kleinkinderen speelde de Kapel “Mikulaska”. De ter aarde bestelling was op de begraafplaats in Oude Tonge. Aan het einde van de plechtigheid en het Onze Vader speelde Leen en Hans het muziek stuk “Hebt Gij de kosten berekend”.  Al de muziek die tijdens deze dienst werd gespeeld was de keus van Teun Kats zelf. Na de ter aarde bestelling kon men in Diakoni de Familie condoleren en een kopje koffie/thee drinken en nog even na praten. Teun zal nog lang in onze herinnering blijven vooral ook door zijn soms enorm leuke opmerkingen en enthousiaste keuze van muziek.

 

Dinsdag 21 november 2022

Ons afscheid van Ans Vos. Zij was al geruime tijd ziek maar kwam toch naar de repetities van onze Kapel en speelde daar haar partij mee. Ans speelde de Flugelhoorn.

Op Maandag 14 november j.l. kreeg DGM een bericht dat zij was opgenomen in het Hospice in Spijkenisse. Waar zij de dag erna, Dinsdag 15 november is overleden. 

Dinsdag 21 November hebben we haar een laatste groet kunnen brengen en met haar Man, Gezin, Familie en Vrienden naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats in Nieuwe Tonge gebracht. Tijdens  de afscheidsceremonie  werd Alpenhoornmuziek gespeeld door een ensemble waar zij zelf ook aan deel nam.  Tussendoor werd een tipje van Ans haar levensloop verteld en speelde DGM “You Rais me Up”.

Peter vertelde ons hoe het zo is gekomen dat Ans lid werd van DGM. Aan het einde van de plechtigheid en het verlaten van het Rouwcentrum speelde DGM “Wir Musikanten”. Alle muziek was door Ans zelf uitgekozen.

Op de begraafplaats werd als laatste muzikale groet de “Last Post” gespeeld door Arie.

We zullen je gaan missen Ans, zo'n lief, dapper, creatief, muzikaal, meelevend  en zorgend mens.

Het was een rijkdom om met je om te gaan.

De Kapel was met 12 muzikanten en in Uniform.

Op verzoek van de familie waren er geen bloemen op het graf maar werd het op prijs gesteld om een donatie te geven aan het Hospice in Spijkenisse. daar hebben we met liefde gehoor aangegeven.

 

Zaterdag 5 November hebben we een mooi optreden gehad op uitnodiging van Ons Dorpshuis.

Voor een volle zaal hebben we een mooi en gevarieerd programma ten gehore gebracht.

Naast een aantal trouwe fans waren er veel inwoners van Nieuwe Tonge.

Zeker de moeite waard om dit nogmaals te doen. Wij willen hier weer graag aan meewerken.  

Na het eerste nummer hebben we onze kapelmeester gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Hans was ondanks zijn verjaardag van de partij wat van onze kant zeer werd gewaardeerd.

 

Dirksland, 17 september 2022.

Een optreden van de Kapel in het ongeveer 1 jaar oude prachtige Zorgcentrum “Bestenwaerd”

aan de rand van Dirksland. . Ruim en modern opgezet voor mensen die zorg nodig hebben.

Jong (niet te) en oud. Door omstandigheden was de Kapel niet helemaal compleet maar

vonden we het toch verantwoord om deze middag zo te besteden. We hebben het moeten

doen zonder Kapelmeester Hans, Teun die ziek is, Leen met vacantie, Jaap en Jessica.

Hoewel Ans ook in de ziekenboeg verblijft kwam ze vandaag wel mee spelen. Daar

waren we heel blij mee. Ik hoop dat ze er niet te veel voor heeft moeten inboeten. Voor

haar was het ook bijzonder omdat haar Moeder in Bestenwaerd woont en zij zo voor haar

heeft kunnen optreden. Peter en Isolde kwamen met de aanhanger achter hun auto met daarin

het slagwerk en de stoelen. Bestenwaerd heeft geen stoelen zonder armleuningen en die hebben sommige muzikanten nodig. En het mooie houten bord van die Grevelinger Muzikanten. Er was een gezellig hoekje voor ons vrijgemaakt. Wel moest er een ruime doorgang open blijven in geval van calamiteiten. Om 14.30 werd het sein gegeven om te starten. De middag en stukken muziek werden aan elkaar gepraat door Peter. Gelijk bij de eerste tonen waren daar 2 vervangende kapelmeesters die op wonderbaarlijke wijze de maat sloegen en ook op tijd het einde aangaven. Of ze nooit anders hebben gedaan. Normaal gesproken beginnen we met Bergkristal maar hier was voor deze keer een wijziging in en zo begonnen we met Bohmische Spats. Er zijn totaal 15 stukken muziek gespeeld. Er waren 12 muzikanten en 2 inval kapelmeesters (2 dames) Begonnen we om 14.30 uur. En eindigden om 16.00 uur. In vertrouwen dat de bewoners het leuk hebben gevonden gingen de muzikanten weer huiswaarts.

Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Goedereede, 1 Juli 2022 Vrijdag avond, begin van een nieuwe maand en ook was het nieuw voor de Kapel, dat optreden op een Ponton in de haven van Goedereede.  We hebben heel vroeger in Middelharnis een havenoptreden gehad maar of dat op een ponton was…..
Maar goed, een optreden in Goedereede op 1 Juli, een soort open podium voor nieuwe aanstormende muzikanten, zangtalenten en ensembles. Nu zijn wij natuurlijk niet meer van die aanstormende mensen maar het is voor de naamsbekendheid. Daar doen we het voor. 
Onze bagage konden we kwijt in het huisje van de vroegere  praktijk van Huisarts Dokter Bulthuis. Dan liep je zo naar de loopplank en trap van het ponton, die wel stijl en wiebelig was. Maar er waren genoeg helpende handen.  Het ponton ligt zo,n beetje tegen de kant aan en rondom op de kades zitten de toehoorders.  Het is heel anders spelen dan in een zaal en op een podium.
Er was een medley gekozen van 11 stukken muziek, marsen, walsen, een combi van de Alpenhoorns en orkest, feestmuziek en Jodelen.  Daar was om gevraagd en ook of we inderdaad in klederdracht kwamen. Aan alle wensen werd voldaan.  Klederdracht + check. Alpenhoorns + check. Jodelen+check. 
Het weer zat ook mee. De dag begon nog wel met regen maar later klaarde het op en zelfs kwam de zon tevoorschijn. Daar kregen we later bij het spelen nog wel wat problemen mee. Die was oogverblindend.
Jammer voor Arie, die thuis moest blijven door de Corona. Dat was natuurlijk balen voor hem. Filip den Eerzamen was zo goed om deze avond de honneurs van Arie waar te nemen. Hij vond het leuk dus wie weet….
Na ons optreden in Oude Tonge, enkele weken geleden is er nog een nieuwe muzikant bij gekomen.  Hij heet Roland van den Bogart, speelt Bariton en draagt al het jasje van de Kapel. Dus “fingers crossed” dat hij blijft.
Voor enkele bezoekers is misschien Die Grevelinger Musikanten en de muziek die zij spelen nieuw maar hopelijk is hun dat goed bekomen en worden we meer gevraagd om op te treden op het eiland en omstreken.
Van de 11 stukken muziek die er waren uitgekozen, zijn er 9 van gespeeld in blokjes van 3 en er waren 15 muzikanten.

Er was geen pauze.
 

Zaterdagmiddag 21 mei

Ons tweede optreden in 2022. Een bijna thuiswedstrijd in Oude Tonge voor de bewoners, familie, verzorgers en vrijwilligers van zorgcentrum Ebbe en Vloed.

Een bijna thuis omdat we van repetitieplaats zijn verhuisd naar Nieuwe Tonge. Daar waar het allemaal ooit begon met De Alpenkapel.

Een optreden bij deze mensen heeft iets aparts omdat dan bekenden vanuit het huis en van de Kapel elkaar weer ontmoeten. Er is altijd wel een ontmoeting met iemand van vroeger tijden. Neem nou Hans Kom, onze dirigent en de kraamverpleegster die hem om het zo maar te zeggen z,n eerste tik op z,n billen gaf. Zelf hoopte ik ook nog om een bekende tegen te komen maar dat gebeurde deze dag niet, terwijl dat best mogelijk zou kunnen zijn.

Maar goed, de muzikanten waren flink op tijd om het decor in elkaar en de stoelen op z'n plaats te zetten. Voor het optreden nog een drankje gedronken, de instrumenten gestemd en dan kan het beginnen.

Als nieuwe medemuzikant is Jessica bij de club gekomen en vandaag was haar debuut.

Als gewoonte wordt er voor de pauze mooie wat klassieke stukjes muziek gebracht die aan elkaar werden gepraat door de dirigent, Hans Kom. Na de pauze de wat lichtere muziek waarbij gezongen en geklapt kan worden. Bij elkaar zo'n 1 1/2 uur muziek en als afsluiter werden de luisteraars op het Jodelen van Isolde getrakteerd wat altijd weer een plezier is voor iedereen. De dirigent vertelde nog dat hij dat ook graag zou willen leren en merkte dat als hij dat thuis uitprobeerde de haan van de buren spontaan stopte met kraaien. Nou dat wil wat zeggen. Gewoon aan Isolde overlaten die is er mee opgegroeid in Oostenrijk. Na een heel, heel gezellig optreden was het weer tijd geworden om naar huis te gaan alhoewel we best nog wel een poosje door hadden willen spelen. Dat bewaren we dan maar voor de volgende keer. Er werden 13 muziekstukken gespeeld en er waren 15 muzikanten. 
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Zaterdag 7 mei 2022 hebben Die Grevelinger Musikanten hun eerste optreden gehad in Rockanje voor de bewoners, verzorgenden /vrijwilligers van zorginstelling Stuifackers van 14.30/16.30 uur.

De dirigent, Hans Kom, memoreerde aan de Corona periode en de oorlog in Ukraine.  Hij vertelde  van Suus en haar man die ons altijd verwelkomde en hij sprak over Henk Mackloet, onze trompettist , die niet meer in leven zijn en die we eigenlijk wel misten. Voor al deze items vroeg hij een minuut stilte.

Voor de pauze hebben we een gemengd programma gespeeld van de wat meer klassieke luistermuziek, walsen en polka,s.

Een speciaal nummer, Polka fur Trompete met solist Arie was een première  .  Na de pauze kwamen de wat lichtere stukken die vaak opgesierd werden met zang en handgeklap door het publiek.  Ook werd er zo nu en dan een polonaise gelopen.

Maar toch blijft het hoogtepunt het Jodelen van Isolde wat altijd heel bijzonder is.

Na afloop werd er goed voor de muzikanten gezorgd met een hapje en een drankje. Het was een zeer geslaagde plezierige middag zoals onze voorzitter Peter dat zo tevreden zegt.

Voor de statistiek: er waren 14 muzikanten en er zijn 17 muziekstukken gespeeld.

 

26 Maart 2022

We hebben de repetities weeral een tijdje hervad en we gaan weer met frisse moed verder.

We hebben de eerste optredens weer gepland en we hopen de agenda in de loop der tijd weer aan te vullen met nieuwe uitnodigingen. We hebben er weer zin in. Enkelen van ons zijn besmet geweest met het corona virus maar gelukkig met slechts milde klachten. 

 

11 januari

We hopen onze activiteiten weer zo snel mogelijk te hervatten. Maar het ziet er tot nu toe somber uit.

 

2021

 

29 december 2021

Ons lid Hans Bruggeman was op deze datum 50 jaar getrouwd met Nelleke.

Zij werden door de voorzitter om 8 uur 's morgens verrast met een ontbijt.

Nog in nachtkleding werd er open gedaan. Ze waren echt verrast want ze zouden er niets aan doen vanwege de corona.

Nou daar dachten wij en de buren anders over. Die hadden de tuin feestelijk versierd. Om 9 uur een draaiorgel voor de deur en er werd koffie geschonken. De hele straat liep uit. Kortom een feestelijke dag voor het bruidspaar.

Maar nog nauwelijks bekomen van alle commotie hoorden ze 's avonds rond 19.00 u bekende muziek in de straat. De leden van de kapel verrasten ze wederom met de vrolijke klanken van DGM en een feestelijk boeket bloemen.

Een bijzondere onvergetelijke dag voor het bruidspaar. (misschien wel dankzij corona)

Als alles weer mag vanwege corona komen ze er op terug is ons beloofd.

 

Vrijdag 5 november 2021

Ons eerste optreden in corona tijd. 

We zijn weer uitgenodigd bij de Oosterlands Fanfare in Oosterland.

Het voelt toch allemaal een beetje vreemd na ons succesvolle optreden in Bruinisse, anderhalf jaar geleden.

Met de QR-code op zak mochten we weer. Desondanks voelde het als vanouds. Een volle zaal dus daaraan ontbrak het niet.

Nadat het ensamble een spetterend optreden had gegeven o.l.v. de nieuwe vakkundige dirigente Boukje Wolters, waren wij aan de beurt. We hadden een mooi programma. Het was weer een geslaagd optreden o.l.v. Hans kom die ook die dag jarig was. Hoe kun je je verjaardag mooier vieren dan met je club muziek maken.

We hebben allemaal even van de beperkte vrijheid genoten.

We hopen op korte termijn op betere tijden zonder beperkingen.

 

Donderdag 1 juli 2021

Hans Kom neemt na 46 jaar afscheid als docent informatica bij het Albeda college in Middelharnis.

Lia kwam met de vraag of wij hem wilden verrassen met een optreden.

Natuurlijk wilden we dat.

In het diepste geheim hebben we met behulp van zijn collega's daaraan gehoor gegeven.

We zouden om 19.15u beginnen te spelen in de hal van de Campus, een schitterend schoolgebouw.

We begonnen zonder dirigent en dat ging zo genaamd helemaal niet goed.

Onze voorzitter ging naar het restaurant omdat hij gehoord had dat daar een dirigent zat.

En toen begreep hij dat wij er waren.

Hij was hevig geëmotioneerd en geraakt.

We hebben hem duidelijk verrast en dat werd zeer gewaardeerd.

We hebben een paar nummers gespeeld waarbij één nummer werd meegezongen door de collega's.

Een mooi moment.

 

Donderdag 3 juni 2021

De eerste repetitie na de corona piek.

Een op alle fronten beladen begin.

We missen nu Henk Mackloet. Henk is op 77 jarige leeftijd aan een hersenbloeding overleden.

Een klap voor de club maar vooral voor zijn familie die het plotseling zonder hem moeten doen. 

We staan stil bij zijn afwezigheid en vooral wat er aan vooraf ging.

We zullen zonder hem verder moeten. We wensen zijn vrouw en kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden sterkte met het verlies. 

We zijn weer gestart, met alle corona regels die daar bij horen om besmettingen te voorkomen.

We gaan zien hoe lang het duurt want varianten van het virus waarden rond.

Maar we zijn allemaal gevaccineerd dus dat bied enige bescherming.

 

2020

 

December 2020

7 maart was ons laatste optreden van 2020. Als gevolg van het covid-19 virus moesten we onze activiteiten staken tot een nader te bepalen datum. We zijn extra voorzichtig omdat het merendeel van de leden in de risico hoek zit.

 

In Memoriam

We hebben op 21 oktober 2020 op een waardige manier afscheid genomen

van onze trompettist en mede oprichter van de kapel (begin jaren 80)

 

Henk Mackloet 

 

Henk was een bevlogen lid en muzikant die hoe dan ook bijna altijd

aanwezig was. Nooit een optreden miste tenzij hij ziek was.

En dat was hij ook. Geveld door een herseninfarct.

Na een heftig gevecht voor het leven.

Van het één op het andere moment was hij er niet meer.

Het is nog onwerkelijk dat we hem straks nog meer zullen missen als we 

onze activiteiten weer kunnen hervatten.

Mag hij rusten in vrede.

 

Woensdag 13 mei 2020

Deze dag waren Teun en Nel Kats 60 jaar getrouwd.

Ze konden dat niet uitbundig vieren i.v.m. corona. Jammer natuurlijk maar niets aan te doen.

Enkele leden die van dit heuglijke op de hoogte waren, hadden daarom het plan opgevat om toch het bruidspaar een serenade te brengen. Een speciale app groep werd gecreëerd om iedereen op de hoogte te stellen en te vragen om hieraan deel te nemen. Niet allemaal durfden het aan i.v.m. corona.

Toch was er een groep bereid dit te bewerkstelligen. Volkomen verrast was dus het echtpaar toen de klanken van DGM door de straat klonken. Zo werd het toch nog een onvergetelijke dag voor Teun en Nel.

We wensen hen natuurlijk nog vele gelukkige jaren samen.

 

Zaterdag 7 maart 2020

We zijn uitgenodigd door het Bruinisser Visserskoor die een muzikale avond organiseren voor hun sponsors en donateurs. Plaats van uitvoering in ’t Durps-uus in Bruinisse. Omdat onze drummer niet aanwezig kon zijn wordt een dag van tevoren het drumstel opgehaald in het repetitie gebouw en ’s ochtends voor het optreden in ’t Durps-uus gebracht en geïnstalleerd. Niet allen dat maar ook de beamer en alles wat daarbij hoort moet operationeel gemaakt worden zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

De PowerPoint is samengesteld zodat het publiek kan meezingen met de liedjes van het koor en van DGM. We zijn ruim een uur van tevoren aanwezig  om nader kennis met elkaar temaken en alvast een kop koffie te nuttigen. Om acht uur is de aftrap. Het koor o.l.v. Nelleke Bruggeman begint. Om en om verschijnen de teksten op het scherm en worden uitbundig meegezongen door het publiek en leden van DGM. We hadden alles klaar gezet zodat de wissel na een halfuur zo min mogelijk tijd in beslag zou nemen.

We speelden tot de pauze zonder meezingers. In de pauze kregen we veel positieve reacties van het publiek. Na de pauze kwamen de meezingers met o.a. Bergvagabunden. De tekst kwam op het scherm en het koor had de donderdag ervoor het liedje in gestudeerd. Het heeft alles in zich. Begeleid door een accordeon en gitaar en tussen couplet en refrein werd er gejodeld. De zaal stond op z’n kop. Ook de alpenhoorns lieten van zich horen begeleid door twee dames op de bugels. Ook de “trompeten echo” deed het goed. Onze kapelmeester werd bedankt door Nelleke dat hij vijf jaar geleden haar had voorgesteld als inval dirigent (voor een week of zes) en nu na vijf jaar er nog steeds is en het uitermate goed naar haar zin heeft bij haar mannen zoals zij zegt. Ze overhandigde Hans een rode roos als symbool van dankbaarheid hiervoor.

Het koor sloot de avond af met weer de nodige meezingers. Het publiek heef genoten van de optredens van beide disciplines.

Het was heel gezellig en het werd voor sommigen heel laat.

 

Zaterdag 22 februari 2020

Nog maar net een week na de Grevelingendam  gingen we allen op weg naar Heinkenszand. Niet echt naast de deur maar zeer de moeite waard. In de “Fonteine” organiseren ze vaak gezellige middagen voor de soos. We zijn voor de tweede keer hun muzikale gasten.

Vorig jaar was het de eerste keer en was het verrassend en gezellig, dus we hadden er veel zin in. Na een hartelijk welkom en opening begon ons concert wat al gelijk in goede aarde viel bij het publiek. Aandachtig en belangstellend waren de mensen en deden steeds gezellig mee. Vooral het deel na de pauze waren ze uitbundig en de sfeer was op alle fronten “warm”. We oogstten veel complimenten en moeten volgend jaar zeker weer terug komen. Na nog een drankje verlieten we (enkelen met een prijs uit de verloting) het Zeeuwse. Met een voldaan gevoel sloten we ook deze middag af.

Op naar het volgende optreden.

 

Zondag 16 februari 2020 Oostenrijkse maand Restaurant Grevelingen

Na een aantal optredens in januari is de Oostenrijkse maand op de Grevelingendam aan de orde. Dit optreden is met ons nieuwjaarsconcert wel de meest belangrijke.

Me volle moed arriveren alle muzikanten zo één voor één in het restaurant. We hebben er allemaal zin in. Martijn is dan al bezig met de geluidsapparatuur terwijl wij druk bezig zijn met het decor en stoelen. Ook nog even soundchecken met de zangers, een bakkie doen en we zijn er klaar voor. De zaal is al aardig vol met vele trouwe supporters die elk jaar aanwezig zijn. Ook is er veel “aanhang” van onze club, die ieder op hun eigen manier genieten van hun kluppie.

Als we ons openingsnummer inzetten is de sfeer gelijk aanwezig en zijn alle tafels zowat bezet. Het publiek reageert met meeklappen en is zeer tevreden over de prestaties van Die Grevelinger Musikanten. Gevarieerd, verrassend en om niemand iets tekort te doen zijn de hoorns en het jodelen altijd leuk om te zien en te horen.

Als we de eerste pauze hebben krijgen we lovende reacties. Het was tot het laatst toe druk en gezellig.

Tegen halfzeven gingen toch vele mensen huiswaarts.

Dan ons laatste nummer en hierna togen we allen toch wat hongerig naar de gedekte tafel. Na een toast op de fijne middag lieten we het ons allen goed smaken. Een gezellige prettige sfeer was in onze groep aanwezig. Laten we ook deze mooie momenten koesteren.

 

Zaterdag 18 januari 2020 De week na ons nieuwjaarsconcert mochten we weer aantreden in Rockanje .

Elk jaar worden wij daar weer opnieuw gevraagd voor een optreden.

In het Woon en Zorgcentrum de Stuifakker waar over het algemeen oudere en hulpbehoevende mensen wonen is het gezellig vertoeven.

De mensen zijn erg enthousiast als wij daar onze muziek ten gehore brengen.

Het is weer zoals meestal een combinatie van Die Grevelinger Musikanten en het Bruinisser Visserskoor.

Wij openden de avond met een uurtje gezellige muziek.

Na de pauze waren de gezellige Vissers mannen aan de beurt.

Voor ons ook leuk om naar te luisteren.

Al met al weer een leuke avond.

Een bijdrage van Wil Voogt

Een toevoeging is dat de ruimtes waarin dit alles plaats vindt gaan verdwijnen. Er moeten zonodig appartementen komen omdat de exploitatie van het Vestia complex niet kosten dekkend is. Deze catagorie hulpbehoevenden zijn weer de dupe van (wan)beleid.

 

Zaterdag 11 januari 2020 was het dan weer zover, ons Nieuwjaars concert 2020.

Na toch wel flink studeren heeft onze kapelmeester weer een mooi programma samen gesteld.

Het is eigenlijk best een concert waar we allemaal naar uit hebben gekeken.

Onze gasten werden natuurlijk weer verwelkomd met een glaasje Glühwein.

Het weer zat gelukkig mee. Geen sneeuw buiten maar sneeuw op het podium.

De zaal kwam lekker vol te zitten.

Voor de pauze was een mooi programma dat werd verzorgd door Brassband Concordia uit Ouddorp. De enige Brassband van Goeree-Overflakkee onderleiding van de enthousiaste dirigent, René Nelis.

Een heel mooi optreden met muziek van een heel andere stijl.

In de pauze kon er genoten worden van een kopje koffie of thee o.i.d.

Na de pauze was het dan onze beurt.

Het was een leuk en gezellig optreden met als klap op de vuurpijl ons nieuwe nummer Feuerfest met als solist onze kapelmeester.

Weer een nieuwjaarsconcert waar we met plezier op terug kunnen kijken.

We hadden natuurlijk weer een super gezellige afterparty.

Met gezellige drankjes en heel veel bitterballen.

Een bijdrage van Wil Voogt

 

 

Zaterdag 4 januari 2020, ons eerste optreden in dit nieuwe jaar en dan ook nog een thuiswedstrijd. We spelen in Verpleeghuis “Ebbe en Vloed”, om de hoek van ons repetitielokaal.
Ontvangst met een glaasje bubbels zette al gelijk de sfeer van gezelligheid, warmte en vrolijkheid.
We beginnen met Burgwache, meestal de startmelodie van de Kapel en voor de pauze laten we de toehoorders  verder diverse wat klassiekere Oostenrijkse Melodieen horen.
Na de pauze stappen we over op wat vrolijkere muziek waarbij het publiek ook in actie kan komen met meeklappen en eventueel  zingen.
Nieuw in ons repertoire is Feuerfest  een polka met begeleiding van/met een aambeeld. Bespeeld door de dirigent die even geen trompet kan spelen door problemen met zijn tandjes.
Verder een gebeuren door alle muzikanten met begeleiding van gitaar en accordeon en jodelen, een trommelroffel van Stoffel, en een solo jodel van Isolde en dat is zo leuk.
Afscheid nemen we met de uitsmijter Tiroler Holzhackerbuabn.
Het was een zeer gezellig en warm Nieuwjaarsoptreden en we kregen de vraag mee of we nog eens terug willen komen. Dat willen we zeker.
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

2019

 

Zaterdag 5 januari waren we te gast op het feestje van Stoffel en Lenie. Zij vierden hun 40 jarig huwelijksjubileum bij Zoet of Zout in Stellendam. We hadden ze een serenade willen brengen maar door miscommunicatie bij Zoet of Zout is dat in het water gevallen. Het was heel gezellig en verder uitstekend verzorgd. We blijven echter wel met het gevoel zitten dat we geen serenade hebben gegeven. Ze houden dat te goed. In een later stadium dit jaar proberen we dat alsnog recht te trekken. Met dank voor de uitnodiging.

 

Zaterdag 12 januari Hadden we weer ons traditionele nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. Als gast kapel was De Zuid Nederlandse blaas Kapel uit Fijnaart aanwezig. Een heel leuke kapel met een afwisselend programma. Ze hadden verschillende acts met koebellen die werden bespeeld door twee dames uit de kapel. Ook hadden zij twee zangeressen die zeer verdienstelijk een aantal nummers meezongen. Wat ook opviel dat er een zeer jonge trompettist van 16 jaar zijn partijtje voortreffelijk vertolkte tussen deze groep van middelbare leeftijd.

Na de pauze hebben wij ons programma geprenteerd met ook verrassende elementen. Solo's o.a. met de Alpenhoorns bespeeld door de bouwer zelf en zijn vriend. Ook het jodelen ontbrak er niet aan. Een overvolle zaal met enthousiast publiek waaronder ook een afgevaardigde van de Gemeente, wethouder Tea Both met haar echtgenoot waren hier getuige van. We bedanken hierbij de gemeente en de wethouder voor de belangstelling. We hebben gezamenlijk het concert afgesloten met Bis Bald Auf Wiederseh'n. En dat hopen we dan ook voor de volgende keer.

Na afloop was er een gezellig samen zijn tot in de kleine uurtjes. We zien terug op een zeer geslaagde avond. Over zes dagen is alweer het volgende optreden.

 

Vrijdag 18 januari waren we weer te gast bij Stuifakkers in Rockanje waar we samen met het Bruinissser Visserskoor de bewoners en de ouderen uit Westvoorne weer een gezellige avond hebben gegeven. 

Na een hartelijke ontvangst hebben we ons gesetteld op het ietwat krappe podium. De interactie met de zaal en met Suus zorgde voor een sfeervol optreden. De bewoners en bezoekers deden zover dat mogelijk was enthousiast mee.

Na een uurtje te hebben gespeeld was het pauze en hebben we plaats gemaakt voor het Bruinisser Visserskoor. Ook zij hebben de mensen vermaakt met de zeemansliedjes die vaak uit volle borst werden meegezongen. 

Het was weer een feestje. Mede door het enthousiasme van de vrijwilligersgroep van Stuifakkers.

 

Woensdag 30 januari stond woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh op het programma. Ook hier zijn we een met regelmaat terugkerende gast. De hal was weer goed gevuld met toehoorders. Bewoners met begeleiders en familie leden waaren er op af  gekomen. Ook nu hebben we de aanwezigen weer een plezierige avond bezorgd. Poistieve reacties vielen ons ten deel. Een hoog bejaarde mevrouw waande zich met vakantie door het decor en onze uitdossing. Zij en haar dochter (die er ook werkzaam is) hebben met volle teugen genoten van onze muziek. 

 

Zondag 17 februari   waren weer in Restaurant Grevelingen in het kader van de Oostenrijkse maand. Vier kapellen spelen daar beurtelings elke zondag van de maand februari van 15.30 u tot 18.30 u. Het was schitterend weer maar desondanks zat het restaurant bomvol. Ook het terras was druk bezet. Ondanks alle zieken (ook de kapelmeester was ziek maar toch aanwezig) hebben we een verantwoorde invulling gegeven aan ons optreden. We hadden wel onze vaste invallers om de lege plekken in te vullen. De aanwezigen deden volop mee en bleven tot het eind en deden nog even de polonaise mee. Een succesvolle middag voor muzikanten en restaurant.

 

Zaterdag 23 februari voor het eerst in De Fonteyne in Heinkenszand opgetreden voor de leden van de ouderensoos.

De zaal zat bomvol en ze hadden hoge verwachtingen van ons. Eén zieke (Teun) was er gelukkig ook weer bij maar de klarinettiste en onze slagwerker waren ziek. Voor de slagwerker hadden we een vervanger in de persoon van Peter Konings van Die Roseländer Musikanten bereid gevonden ons ritmisch te ondersteunen. We hadden ook hier enthousiast publiek dat gezellig mee deed waar dat mogelijk was. Het is goed in de smaak gevallen en hopen daar nog eens terug te mogen komen.

16 maart j.l. stond al in onze speelagenda.
Plaats van gebeuren: Brasserie Dok 16, Hernesseroord, Middelharnis
Tijd: van 13.00 tot 15.00 uur met een korte pauze tussen door.

En wat een optreden was dat. Voordat we ook maar een noot hadden gespeeld zat de sfeer er al goed in. En de zaal was vol, toch konden er nog wel een paar stoelen bij. De meeste toehoorders wonen in het gebeuren Hernesseroord, dus voor hun een thuiswedstrijd. Wij als kapel zijn ook gewend aan Hernesseroord dus voor ons ook een beetje een thuiswedstrijd. Er zijn bewoners die aardig muzikaal zijn en zij kunnen dan ook een optreden erg waarderen. Er zijn uitschieters bij zoals een man met een eigen gitaar waar hij vol overgave op speelde en een andere man die zei dat hij kon zingen, drummen en dirigeren.  Nu dat heeft ie geweten. We hebben van alle drie kunsten kunnen genieten.  De Dirigent gaf zijn stokje aan hem over, onze Drummer zijn drumstel en aan  het eind zong deze gastmuzikant ook nog eens. En dat allemaal op de muziek van “ Rosamunde”
Het publiek kon ook behoorlijk stil zijn en aandachtig luisterden ze naar Isolde die altijd een poosje gaat jodelen tot ieders genoegen.
Zo kwam er na nog twee uitsmijters als In München Steht ein Hofbräuhaus en Tiroler Holzhackerbuab’n een einde aan deze zeer gezellige middag in De Brasserie Dok 16, Hernesseroord, Middelharnis.
Op de vraag of we terug mogen komen werd eenstemmig ja gezegd. Misschien wel als de grote speeltuin voor de Brasserie klaar is, het terras op orde is zodat  we misschien buiten kunnen spelen of in ieder geval dat de gasten ook buiten kunnen zitten en het zonnetje wat meer gaat schijnen. Dat is misschien wel wat.

Een bijdrage van Gerda Sjouken

Zaterdag  11 mei te gast bij Oosterlands fanfare

Er was door de voorzitter gevraagd 19.45 uur aanwezig te zijn en iedereen zat in de zaal. We waren bijna in de meerderheid want er was maar 24 personen publiek.

Eerst traden op de Oosterlands fanfare aangevuld met muzikanten van Luctor ed Emergo uit Renesse  die een samenwerkingsverband met Oosterlands fanfare hebben.

Ze gaven een gevarieerd concert o.l.v. Jaap Everwijn.

Hieruit blijkt toch dat Henjo Capelle de grote animator is van deze club, anders zou deze vereniging niet meer bestaan.

Na de pauze waren wij aan de beurt en er schoot een schamel publiek over. Onder de bezielende leiding van Hans Kom die alleen maar kon praten omdat hij een kaak operatie had gehad en dus niet mee kon spelen.

Hij verzocht het publiek om de mobile telefoons uit te schakelen maar gaf zichzelf toestemming om deze aan te houden omdat zijn dochter naar het ziekenhuis gebracht was om daar, wat later bleek, weer een kleinzoon van Hans op de wereld zetten. Het telefoontje bleef “uit” tot de volgende dag.

We gaven een mooi concert wat toch nog een gezellige afloop had, en aan het slot bijna alle publiek de polonaise nog meeliep.

Na nog een gezellig drankje te hebben genuttigd keerden wij weer voldaan naar huis terug.

Een bijdrage van Henk Mackloet

Woensdag 25 september waren we te gast in woonzorgcentrum Geldershof in Dirksland. We arriveerden in een nog lege zaal om half zeven. Lekker rustig om alles op te bouwen. Al naar gelang de tijd verstreek liep de zaal geleidelijk aan vol. Nadat we koffie hadden gedronken met daarbij een toepasselijke Apfelstrudel, gingen we van start om 19.15 u met ons programma. Een enthousiast publiek dat mede door interactie van de kapelmeester gezellig mee deed. Ook het verzorgend personeel was enthousiast en hadden het naar hun zin. We werden bedankt door de leidster van de activiteten commmissie met de mededeling dat we weer snel terug moesten komen.

We kunnen weer terug zien op een geslaagd optreden.

Vrijdag 25 oktober waren we uitgenodigd bij woonzorgcentrum Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk in verband met een daar te houden Duitse maaltijd.

Er was gevraagd er zo vroeg mogelijk te zijn zodat wij de muzikale omlijsting konden verzorgen.

's middags werden de bijbehorende Coulissen al op gezet zodat we gelijk konden beginnen en de gasten zo min mogelijk te storen. Dat gaf gelijk al een leuke sfeer.

Wij kwamen om 18.15 u binnen en de genodigden zaten al aan tafel. We zouden om 18.30 u starten maar onze slagwerker kon er om die tijd niet zijn dus we hebben het beetje gerekt. We hadden net ingezet met Die Burghwache toen Hans alsnog afsloeg omdat Stoffel er aan kwam en zo waren wij deze avond weer compleet met de bezetting, behalve Henjo en met Peter op de bariton in plaats van de bas.

We begonnen opnieuw maar nu met slagwerk erbij.

Inmiddels waren de genodigden (de bewoners van Nieuw Rijsenburgh met hun familie leden) aan de maaltijd begonnen. Zuurkool met braadworst en gebakken aardappelen.

We werkten ons programma af met o.a. De Solotrommelmars wat weer een succes was en ook vooral Die Bergvagabunden dat met open monden werd beluisterd door het jodel werk van Isolde.

We besloten ons optreden met Suliko wat de rust weer een beetje terug bracht bij de toehoorders.

We werden bedankt voor ons mooie optreden door de kok die deze avond een dubbelfunctie had. We moesten zeker weer een keer terug komen.

Na nog een aangeboden drankje te hebben genuttigd gingen we ongeveer 20.00 u huiswaarts en kunnen we weer terugzien op een geslaagd optreden.

(Een bijdrage van Henk Mackloet)

 

2018

 

Zaterdag 8 september

Hebben we een serenade gegeven bij de zoon en schoondochter van Isolde en Peter. Zij traden die dag in het huwelijk. We maakten onze opwachting op het Diekhuusplein in een daar mogelijk openbare podiumtent. We verrasten het met een paar Egerländer melodieën.

Het is niet op prijs gesteld. Na de felicitatie en een drankje hebben we een goed gevoel huiswaarts ontmoet.

Dit zijn leuke dingen om te doen.

 

Zaterdag 7 juli

Waren we te gast bij Kaoi festival dat door Fafareorkest "Vooruit", onder leiding van Dirigent Gert van der Weide, werd georganiseerd.

Een jeugdorkest, Nouschka Hagens uit Oude Tonge, Die Grevelinger Musikanten en de Sir Olivers band uit Den Bommel.

Een groot muziekfestival, Muziekworkshops voor de basisschoolleerlingen, Fanfareorkest Vooruit, Kleinkunstplein (open podium voor straatmuzikanten), Boost-band.

Onze Corrie op de tenorsax speelde met het SAX'A'HOLIC ensemble (met Annelies, Sanne, Carolien en Tonny) mooie en herkenbare muziek, super dames.

 

Die Grevelinge Musikanten mochten een optreden verzorgen van 18.00 u tot 19.00 u. Eerst hebben we een aantal serieuze mooie muziekroken gespeeld. Toenaderingstips voor het publiek naar hartenlust hun zangkunst konden laten horen.

 

Na afloop hebben we nog een aantal gedronken op het terras van De Lely. Het was een heel geslaagde dag met mooi weer.

Een bijdrage van Ans Vos

 

Woensdag 13 juni 

Optreden in het Zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje.

Het is prachtig weer als ik in Rockanje bij het zorgcentrum aankom.

Een heel mooi zorgcentrum dat 6 jaar geleden in gebruik genomen is.

Bij ingang van een ontmoeting met vrienden, vrienden familie en andere belangstellenden.

Voor de pauze speelden Die Grevelinger Musikanten en erna het Bruinisse Visserskoor.

Suus opende de avond en heette ons van harte welkom. Het is al meer dan 30 jaar dat er door het zorgcentrum wordt gestreden door DGM.

Wij speelden Burgwache - Egerländer Grüsse

Hans Kom Soepelend bemoedigende woorden voor Suus en haar zoon naar aanleiding van het overlijden van hun man / vader Jaap. Onthoudt dat Jaap altijd akte heeft gegeven voor het zorgcentrum, met de naam You Raise Me Up an speciale en emotionele betekenis voor hun had. Hierna speelden we:

You Raise Me Up- KuschelWalzer- Zwei böhmische Lausbuben

Bij Bergvagabunden speelde Isolde op gitaar en Jodelde, ontmoette Gerda op accordeon en de relatieve muzikanten zongen.

We leverden ons programma met:

Traum einer Markentenderin- Na Brehu Ria- Slavonická - In München steht ein Hofbräuhaus

Toen was het tijd voor de pauze met een drankje en een hapje.

Na de pauze was het de beurt voor het Bruinisse Visserskoor onder artistieke begeleiding van diverse instrumenten. Ze zongen oa ik heb een woonboot, het kleine café aan de haven ed

Het was een gezellige avond er werd meegezongen en ook gedanst.

Ria Ammerant

 

 

Zaterdag 21 april  was een optreden in de zes rozen te Spijkenisse, een kleinschalig zorgcentrum voor mensen met een geestelijke handicap, vooral dementie. We vertrokken ruim op tijd en waren dan ook vroegtijdig aanwezig. Wel prettig, parkeren direct voor de deur, zelfs even de kat uit de boom kijken ed

Het was in een vrij nieuw pand, kleinschalig en huisvestte een dertigtal bewoners, met allen namen handicap. Bovendien nog een aantal verzorgsters, meest vrijwillers.

De accommodatie voor ons was erg klein, maar dat gaf geen problemen, met passen en meten kon het net. Onze kapelmeester had een geweldige entree. Door een storing, het pand was beveiligd, had hij achterom naar binnen, had hij ook nog een 2e probleem gehad, zijn auto vertoonde kuren, dus hij moest zelfs weg wil wouter wegenwacht kwam aan gereden.

Daarom nam onze voorzitter zijn overgenomen, streng en rechtvaardig. Na een aantal nummers was de leiding er weer al.

Ons optreden werd zeer gewaardeerd, waar mogelijk was meegezongen en de sfeer was heel goed. Na een korte pauze werd vervolgd. Isolde jodelde er lustig op los en jones on singing klonk overtuigend.

Al met een geslaagde middag, die de bewoners, en ook ons, veel plezier bezorgde. Wij mochten terugkomen.

Een bijdrage van Huub van der Valk

 

Zondag 15 april  - de dag van het Mini Alpenkapellen Festival te Bruinisse. Georganiseerd door het Restaurant en onze eigen kapel, De Grevelinger Musikanten. Het is een probeersel van er genoeg animo voor is van zowel de Gasten als de Muzikanten.
Meewerkende kapellen zijn De Edelweiss Buben uit Terheide eo en de Alpenjagers uit Klaaswaal eo, De Grevelinger Musikanten eo
Na een uurtje werken aan het decor, muziekinstallatie en arrangeren van de stoelen en slagwerk begon om 2 uur de eerste Kapel en dat waren wij, De Grevelinger Musikanten. We hebben 75 minuten de tijd om het publiek onze vrolijke en mooie muziek aan te bieden. Hoofdzakelijk Egerlander en Bohmische Melodieen, want onze Kapelmeester is meedacht dat deze liefhebbers van deze muziek op zo, n festivalgebeuren afkomt. Tussen de liedjes door vertellen hij er wat van. Halverwege speelde twee leden uit de kapel op hun Alpenhoorns met medewerking van de kapel. Later werd er door de muzikanten een vrolijk berglied gezongen met begeleiding van gitaar en accordeon en werd als hoogte punt van kunnen worden weer gegeven door Isolde wat altijd weer een apart iets aan ons geeft.
Voldaan gaf ons het podium aan onze opvolgers De Edelweiss Buben en daarna geld zij het stokje doorgeven aan De Alpenjagers.
Zo nu en dan werd er een bekende melodie gespeeld en dan is het leuk om te horen dat ieder een andere manier van gezien heeft.
Rond 6 uur was het hele gebeuren voorbij. We hebben met alle muzikanten en aanhang een gezamenlijke maaltijd genuttigd.
Het was een gezellige muziek middag en misschien wel voor herhaling vatbaar. We zullen het zien in de toekomst.
Een bijdrage van Gerda Sjouken

 

Vrijdag 23 maart   waren we te gast bij Oosterlands Fanfare die haar jaarlijkse uitvoering had. We were al al for half acht aanwezig en waren getuige van een generale repetitie. Om achtuur begon het concert olv dirigent Jaap Everwijn. Een mooi programma met bekende werken en enkele solo's die dossier werden vertolkt door Marinus Henkel Capelle. Respectievelijk zoon en vader wat was ook weer wel bijzonder was. Henjo mags zijn being their own sharing that that 12 and half years lid was van de vereniging. Na de pauze was the our switch to the existing audience, including a few fans, te laten genieten van onze muziek. Ook Henjo schoof bij ons aan wil hij maakt meer muziek dan dat hij nodig luistert. Het was een gezellige avond.

 

Zondag 18 maart.   Deelgenomen aan de Beierse middag in Hoogerheide. Georganiseerd door Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Wij beten het spits af om 14.30 u en hebben een mooi concert gegeven. We weten er zelfs aan wennen dat het publiek niet aandachtig luistert maar gewoon een gezellige middag wil met een drankje en een hapje.
Desalniettemin was het toch een enthousiast publiek dat lekker meedeed met de "meestampers". We are not coming to coming to chapons. De Stabroeker muzikanten, die een beetje te laat arriveren, namen het stokje over en met leuke muziek het volgende uur vulden. De middag is afgesloten door de organiserende kapel Die Edelweiss Buben. Ook zij had een mooi repertoire en het was heel gezellig. Om 18.15 u klonken de laatste tonen en was het feest voorbij.

 

Zondag 11 februari  waren we weer uitgenodigd in restaurant het Grevelingen. Een middag waar we naar uitkeken.

Na een aantal weken van consequent studeren hadden we elkaar ontmoet wel de indruk dat we daar een mooi concert neer konden zetten zetten.

Met de complimenten naar Hans Kom voor het samenstellen van het programma.

Drie keer afspelen 45 minuten kosten beste wat energie van alle muziekanten.

Maar we hebben elkaar al ontmoet met een prachtige middag van gemaakt ,.

De zaal was good gevuld met een enthousiast publiek.

Na het geweldige concert hebben we elkaar heerlijk en lekker gegeten.

Heel erg jammer dat Hans Bruggeman door ziekte niet aanwezig kon zijn.

Voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Een bijdrage van Wil Voogt

 

Zaterdag 20 januari . Na een rit van een uur en een gastvrije ontvangst hebben we het nieuwjaarsconcert opgeluisterd bij de Chaamerkapel en harmonie St. Cecilia. Een mooie en gezellige avond met veel mooie muziek en een uitbundig publiek. Ook de burgemeester liep mee in de polonaise en genoot zichtbaar. Brabantse gezelligheid kent geen tijd dus 1 uur thuis. Onze dank voor de uitnodiging. Klik op de volgende link voor een impressei. https://1drv.ms/v/s!Am5xhsIMnWvmyQcA9D2MUkSEnn4A 

 

Zaterdag 13 januari.  Ons traditionele nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. Als gast waren er Die Edelweiss Buben uit Hoogerheide. Na de nieuwjaars grampjes van de voorzitter gaven zij de aftrap voor een mooie musical avond met vrolijke Beierse muziek. De toon was gezet. Brabantse gezelligheid. Zij besloten hun optreden met Adieu mijn kleine garde officier die de slagwerker als tamboer door de zaal marcheerde daarbij bijgestaan ​​door een uitzinnig publiek.
DGM nam het gedeelte na de pauze voor haar rekening. Een volle zaal die zichtbaar en hoorbaar is van de Egerländer klanken.
Na wat na genieten van de muziek van beide kapellen was er nog een gezellig samen zijn dat tot na middernacht duurde.
Met dank aan wethouder de Jong van oa cultuur die als vertegenwoordiger van B & W aanwezig was.

 

Zaterdag 6 januari  Het eerste optreden van dit jaar. Een heel gezellige middag gehad met het nieuwjaarsconcert in verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude Tonge. in a drukbezochte zaal genoten de bewoners van onze vrolijke klanken. De interactie met de toehoorders is altijd leuk. Mensen gaan dood in hun rolstoel zitten en vallen de gebaart die de ouderdom met zich meebrengt zich voort kunne bewegen proberen dat toch en genieten een paar uur van onze muziek om zo de situatie is zij verkeren zelfs te vergeten. Met gemeenschappelijke gevoelens keren we dan huiswaarts. Enpendence the feeling to the beterset for thisians. Anderzijds beseffend dat je er van het ene op het andere moment ook terecht kan komen van dezelfde hulp nodig kan hebben. Gezondheid is een groot goed!

 

 

2017naar begin van pagina

Interview RTV SLOGO met voorzitter Peter Gebraad; ga naar onze Face-book pagina.

Vrijdag 6 oktober Weer een mooi concert gegeven in Nieuw Rijsenburgh.
Een gastvrije ontvangst zoals altijd. Blije mensen die onze muziek erg waarderen en daar ook intens van genieten. Mensen die ondanks hun beperkingen meedeinen en zingen en even afgeleid zijn van die beperkingen. Even de malaise van alle dag vergeten. Dat geeft ons voldoening. Na afloop nog even een gezellig afzakkertje samen met de crew van vrijwilligers en daarna met een goed gevoel naar huis.

Zaterdag 9 september Lokatie Catharina Stichting te Den Briel
Om 2uur was iedereen aanwezig bij de Catherina stichting.
Het weer liet het niet toe om buiten op te treden zodoende werden wij in een te kleine ruimte verzocht ons optreden te verzorgen, overigens wel een gezellige ruimte.
Voor onze kapelmeester was het een bijzondere dag. Hij presenteerde zich met baard en dat was voor sommige muzikanten even wennen, maar bij de dames viel het in de smaak!
Wij begonnen zoals gebruikelijk met Die Burgwache en boden de bejaarden een, door Hans samengesteld programma, hetgeen bij het publiek wel in de smaak viel.
In de pauze werd een nog een drankje genuttigd.
Om vier uur bliezen wij Bis Bald Auf Wiederseh’n en vertrokken wij huiswaarts na een fijn optreden.
Een bijdrage van Henk Mackloet.

Donderdag 8 juni was het afsluiting van het seizoen. We hebben dat gedaan met een lekkere barbecue. Het was super gezellig. De repetities beginnen weer op 31 augustus want 9 september hebben we weer al ons volgende optreden.

Dinsdag 11 april We waren weer in verzorgingshuis De Vliedberg in Ouddorp. We werden ontvangen door een oud medewerker van De Vliedberg die sinds kort in Oostenrijk woont. Ze runt daar een B & B. Zij kondigde ons aan met Oostenrijks enthousiasme en daarmee de aanwezige bewoners meeslepend. We hadden vanavond ook een inval drummer wegens ziekte van onze vaste drummer. Piet de Korte die zich uitstekend van zijn taak kweet ondanks dat hij niet bekend was met onze soort muziek. We hebben er weer van genoten en ook de aanwezigen waren zeer enthousiast.

Zondag 19 februari In het kader van de Oostenrijkse maand waren we gisteren in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. Het is inmiddels uitgegroeid tot een bekend fenomeen in de regio en ver daar buiten. Voor het achtste jaar en voor de dertiende keer hebben we een optreden mogen verzorgen. Het mocht dan de dertiende keer zijn maar het was nog niet zo druk geweest. Een groepje zangers van het Bruinisser Visserskoor die onze muziek erg waarderen zongen spontaan mee met Na Brehu Ria (hoor je het ruisen der golven) dat ook in hun repertoire voorkomt. Het restaurant was tot de laatste stoel bezet en de gasten bleven tot de laatste noot had geklonken. Een staande ovatie viel ons ten deel. Zu gabe, zu gabe, scandeerde het door het bomvolle restaurant door enthousiaste gasten die naar bleek speciaal voor ons van heinde en ver naar de Grelingendam waren gekomen en daar gelijk een hapje bleven eten. We hebben het dan ook afgesloten met een gezellige gezamenlijke maaltijd. We mogen terug zien op een zeer geslaagde middag voor beide partijen.

Zaterdag 4 februari Vanavond een optreden gehad in De Bommelstee ivm 10 jarig jubileum van St Adolfskoor. Zaal zat niet vol maar publiek was erg enthousiast. Aan het eind van de avond een gezamenlijk optreden gedaan met DGM, St Adolfskoor en Advendo (Ooltgensplaat) Een mooie avond.

Zaterdag 14 januari Vanmiddag een optreden verzorgd in Verzorgingshuis De Rozenhoek in Hellevoetsluis.Een mooi optreden met hulp van de bewoners uit De Rozenhoek. Naast onze eigen Isolde waren er nog 2 dames in het publiek die hebben gejodeld. Werkelijk geweldig. In de pauze werden we nog verrast door een vaste fan die ons even gedag kwam zeggen en een donatie wilde doen aan de kas van de vereniging. Mevrouw Breevaart nogmaals hartelijk dank. Gezien de reacties vanuit het publiek gaan we ervan uit dat we volgend jaar weer mogen terug komen.

Zaterdag 7 januari Het nieuwjaarsconcert van Die Grevelinger Musikanten i.s.m. De Chaamer Kapel uit Chaam. Een volle zaal met zeer enthousiast publiek heeft beide verenigingen geholpen om er een geslaagde avond van te maken. Reacties uit de zaal en achteraf, onder het genot van een drankje ,gaven aan dat het een zeer geslaagde avond was. DGM bedankt dan ook De Chaamer Kapel voor het fantastische optreden.

2016 naar begin van pagina

Dinsdag 1 november zijn we in verzorgingshuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk de bewoners weer een gezellige avond bezorgd. Het was weer gezellig en de mensen hebben genoten. Enkele leden zaten bij het verlaten van het pand opgesloten in de draaideur die er spontaan mee stopte. Gelukkig konden ze ons bevrijden door bij de receptie de deur te ontgrendelen die er vervolgens weer de brui aan gaf maar toen waren we al buiten.

Zaterdag 10 september waren we bij het Catharina gasthuis in Brielle. Prachtig weer. We speelden dan ook in de tuin van het gasthuis waar een grote tent was geplaatst waar de bewoners hadden plaats genomen. Wij zaten buiten de tent en hebben de mensen vermaakt met onze Egerländer muziek. Voor een impressie klik je op deze link https://youtu.be/HWPwtnc8s3s

Zaterdag 20 augustus hebben we meegewerkt aan het Cultureel ontbijt in Oude Tonge op de kaai. Een heel mooi initiatief waar we graag een bijdrage aan hebben willen leveren. Tijdens de omloop was het bij de doorkomst van de lopers een gezellige opkikker.
Om 07.15 uur zijn we begonnen om voor een lid van ons een warm welkom te blazen. Onze (uit Oostenrijk afkomstige) Isolde oogde zo fris als een hoentje. Overmand door emoties nam ze het door ons zo toepasselijk gespeelde "Meine Heimat  ist Tirol" in ontvangst. Het heeft Isolde erg geholpen dat we dat voor haar hebben gedaan. Ze kreeg hier positieve energie van wat er heeft toe bijgedragen dat ze al om 14.00 uur aan de Finish arriveerde.
Na het ontbijt hebben we met verschillende deelnemers een ochtendvullend programma verzorgd.
Een bijzonder leuk initiatief wat zeker voor herhaling vatbaar is.
klik op de foto voor een vergroting.

Donderdag 12 mei waren we te gast bij de Stichting O-G-O (Ouderen Goeree Overflakkee) Zij hadden een feestavond georganiseerd voor hun leden in wijkgebouw De Zwaluw en wij hebben die muzikaal opgeluisterd. We hebben daar van 20.00 u tot 22.15 u gespeeld en de mensen vermaakt en zij genoten van de Egerländer klanken. De organisatie was lovend over ons optreden. Wij hebben ook hier weer van genoten.

Vrijdag 18 maart waren we op uitnodiging op de jaaruitvoering van Oosterlands Fanfare. Het was een mooie geslaagde avond. O F heeft een mooi concert gegeven met mooie muziek. Wij hebben een plezierig optreden gehad met enthousiast publiek. We kunnen weer terug zien op een geslaagde muzikale avond. Met dank aan O F voor de uitnodiging.

Vrijdag 11 maart mochten we als gast optreden bij het vrijwilligersevenement dat georganiseerd werd door de gemeente. Het was even passen en meten op het kleine podiumpje dat ons was toe bedeeld maar het speelplezier was er niet minder om. Ongeveer 250 vrijwilligers van Goeree Overflakkee hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van de gemeente die dit als eerbetoon aan de vele vrijwilligers op GO heeft georganiseerd. Een gezellig samenzijn van een praatje met elkaar tot het uitwisselen van ervaringen. Onder het genot van een drankje en een stamppotbuffet en de vrolijke klanken van onze muziek was het een vrolijke boel. Wij hebben ervan genoten en bedanken de gemeente voor de uitnodiging. Het is de bedoeling dat dit evenement een jaarlijks terugkerend karakter krijgt.

Zondag 28 februari een extra ingelast optreden in restaurant Grevelingen ter vervanging van de collega kapel die wegens het plotseling overlijden van de voorzitter moest afzeggen. Met een incomplete kapel hebben we toch een mooie middag gevuld met een afwisselend programma. Weer veel waardering van de gastvrouw en de aanwezige gasten. Met dank aan allen die het mogelijk hebben gemaakt om dit in te vullen.

Zondag 7 februari opgetreden tijdens de Oostenrijkse maand in Restaurant Grevelingen. Een vol restaurant met enthousiast publiek dat ons optreden zeer waardeerde. Ook nu kunnen we weer terug kijken op een geslaagde middag.

Zaterdag 9 januari ons druk bezochte nieuwjaarsconcert gehad met gemengd koor Excelsior. Een volle zaal met een enthousiast publiek. Een mooi concert van Excelsior en verrassende elementen bij DGM hebben hieraan bijgedragen.
Met dank aan het gast koor en aan alle bezoekers. Dank ook voor de financiële bijdrage bij het verlaten van de zaal. Ook dank aan de medewerkers en medewerking van Ons Dorpshuis.
Wij kijken terug op een geslaagde avond.

2015 naar begin van pagina
Zaterdag 14 november waren we te gast in Ebbe en Vloed in Oude Tonge waar we de bewoners weer een gezellige middag hebben bezorgd met onze Egerländer muziek. Bewoners en andere aanwezigen hebben er van genoten en wij ook, dat is zeker.

Zaterdag 24 oktober een super optreden gehad in verzorgingshuis Stuifakkers in Rockanje. Het was deze keer een gezamenlijk optreden met het Bruinisser Visserskoor. Een overvolle zaal met 200 toehoorders hebben genoten van de zeemansliederen en onze Egerländer muziek. Met dank aan alle vrijwilligers die zich voor deze avond in Tiroler kleding hadden gestoken en alle aanwezigen van een hapje en een drankje hebben voorzien.

Woensdag 14 oktober Gisteren een optreden verzorgd in Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. De mensen hebben genoten. Dat geeft een goed gevoel.

Zaterdag 3 oktober Op uitnodiging van de activiteiten begeleiders een optreden in verzorgingshuis Geldershof in Dirksland verzorgd. Eindelijk kon het een keer doorgaan. Vandaag gelukkig géén Norovirus onder de bewoners. Een volle zaal en vrolijke gezichten. Een geslaagde middag.

Zondag 26 april Deze middag op de jachthaven van Bruinisse 2 uren muziek gemaakt in 3 sessies. De publieke belangstelling viel tegen als gevolg van de eveneens tegenvallende weersomstandigheden. Maar toch een gezellige middag gehad.

Zaterdag 25 april deelgenomen aan een mooie muzikale avond bij fanfare Vooruit in OudeTonge. Het concert stond in het teken van vier je vrijheid en werd gehouden in basisschool De Bron. Een mooi concert.

Zaterdag 11 april waren Die Grevelinger Musikanten te gast bij Muziekvereniging Apollo Nieuwe Tonge bij hun jaaruitvoering. De kapelmeester had een paar hele mooie stukjes uitgekozen om die avond te spelen. De tijd was te kort om alle geselecteerde stukken te spelen. Hopelijk komt u als toeschouwer naar een van de volgende optredens van de kapel.

Zaterdag 14 maart weer een gezellige Oostenrijkse middag/avond gehad in Ons Huis te Herkingen. Tussendoor genoten van een lekkere maaltijd. Sommige acts niet kunnen uitvoeren vanwege tijdgebrek.
Doen we de volgende keer. Er bleek toch talent te zitten bij de dirigenten battle.

Zaterdag 7 februari weer een concert gehad in zorgcentrum Stuifakkers in Rockanje. Na een gastvrije ontvangst hebben we de bewoners en verdere aanwezigen uit de omgeving weer vermaakt met de warme klanken van de Oostenrijkse muziek. Eén van de vrijwilligers heeft zelfs de Löffelpolka mee gedaan. Het was als vanouds, weer gezellig. 

Zondag 1 februari waren we weer te gast in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. We hebben de aftrap gegeven van het begin van de Oostenrijkse maand die het restaurant elk jaar weer organiseert. We begonnen om 15.30 u in een bomvol restaurant dat de hele middag zo bleef. Het was weer een geweldige ervaring. Ook onze gast baritonist was weer van de partij. We kregen vele positieve reacties en daar doe je het uiteindelijk toch voor. Na afloop gezamenlijk genoten van een heerlijke Oostenrijkse maaltijd. We zien wederom uit naar volgend jaar.

Zaterdag 10 januari het eerste optreden in het nieuwe jaar is weer achter de rug. Het was het 5e nieuwjaarsconcert op rij. Als gast hadden we het Bruinisser Visserskoor uitgenodigd. We hebben een mooie avond gehad in een bomvol Ons Dorpshuis in Nieuwe Tonge. De aanwezigen werden bij binnenkomst op originele manier een glaasje Glühwein  aangeboden door onze uit Oostenrijk afkomstige Isolde. Het was een gezellige aangelegenheid die tot enkele uren na het concert voortduurde. We kunnen weer terug zien op een geslaagde avond met veel publieke belangstelling en een prettige samenwerking met het gastkoor.  Facebook

2014  naar begin van pagina

Vrijdag 28 november Een heel gezellige muzikale avond gehad bij en met Het Flakkees Piratenkoor en Trio Mengelmoes in de Grutterswei in Oude Tonge. 
We mochten ons verheugen op een grote publieke belangstelling. Zij kwamen volop aan hun trekken met meezingers zowel van Het Flakkees Piratenkoor als van Die Grevelinger Musikanten. Het geheel is gefilmd door SLOGO TV en binnenkort te zien op hun televisie kanaal. We zijn zeer benieuwd. Na onze optredens verzorgde Trio Mengelmoes de dansmuziek op de vertrouwde wijze. Voor herhaling vatbaar.

Donderdag 13 november namen we deel aan Ooltgensplaat Event. Een voor derde keer een jaarlijks terug kerend evenement met een week lang ieder dag iets anders. Op donderdag was het de avond van de zang en muziekcultuur op Goeree Overflakkee. Samen met twee popkoren en een shanty koor hebben we in een professioneel ingerichte zaal de avond gevuld met mee slepende muzikale klanken. Het was een mooie en gezellige avond.

Zondag 9 november gingen we internationaal. We namen deel aan een kapellen festival in Stabroek georganiseerd door de Stabroekse muzikanten. we beten om kwart voor twaalf het spits af om vervolgens een uur lang onze muziek ten gehore te brengen. Tijdens het spelen wordt er in de zaal door de "toehoorders" gezellig gekletst wat een beetje een ondankbaar gevoel geeft. Deze kakofonie verstomde terstond toen Isolde haar jodel talent ventileerde. Plotsklaps kon je een spelt horen vallen tussen de jodelklanken door. Ook toen onze alpenhoornblazers zich lieten horen was er volop aandacht. We kunnen weer terugzien op een geslaagde dag. We mogen volgend jaar terugkomen.

Vrijdag 7 november waren we uitgenodigd door de Gemengde zangvereniging Apollo in Nieuwe Tonge om onze medewerking te verlenen aan het door hun georganiseerde  najaarsconcert. Nadat het koor een klein halfuur verdienstelijk had gezongen namen wij het over. We hebben ongeveer 20 minuten gespeeld tot de pauze. Na de pauze waren wij als eerste aan de beurt en kwamen de meezingers uit de tas. Een enthousiast publiek zong de Borsicka polka mee waarvan de tekst werd geprojecteerd op een scherm. we hadden het naar onze zin en vonden het zoals altijd weer jammer dat de tijd zo snel ging en we weer plaats moesten maken voor het koor. Ook zij hebben een goede uitvoering gegeven. Het door Marlous Smit jr geschreven lied Ode aan Flakkee eveneens ondersteund door Flakkeese beelden met daarop de songtekst werd uit volle borst meegezongen. We kunnen weer terug zien op een geslaagde gezellige muzikale avond.

Zaterdag 11 oktober Na een warm welkom door de activiteitenbegeleider weer een mooi optreden verzorgd in verzorgingshuis Ebbe en Vloed in Oude Tonge. Een volle zaal en dus veel mensen weer een gezellige middag bezorgd. We hadden zelfs een paar gastdirigenten die geweldig samenwerkten en het zware werk van onze kapelmeester hebben verlicht. Het was weer geweldig. We zien uit naar de volgende keer.

Zaterdag 6 september. Allemaal weer terug van vakantie waren we op uitnodiging van de organisatie van het 25 jarig jubileum van Delta Wind te gast op locatie RTM museum aan de Brouwersdam te Ouddorp. We hebben daar na een gastvrije ontvangst een mooi optreden verzorgd in de hal van het museum. Een geweldige akoestiek, een prettig publiek en uitstekend weer was het recept voor deze prachtige middag. Een geslaagde opening van het seizoen. We hebben ervan genoten. http://youtu.be/p9w1yGuj4ac

Donderdag 8 mei waren we op uitnodiging te gast in wooncomplex Westvoorne in Goedereede waar we de aanwezige ouderen (55 +) hebben laten genieten van onze muziek. We zaten in de hal van het complex waaraan de conversatiezaal grenst. Aanvankelijk een beetje vreemd maar het bleek een goede oplossing want de akoestiek in de hal was uitstekend. In het zaaltje had dat minder geweest want dat was kamerhoog. De mensen hebben genoten. Ze wilden zelfs dat we elke week kwamen repeteren. We hebben ons repertoire gespeeld onder begeleiding van de regen die als tromgeroffel op de glazen dakdelen viel. Na wat te hebben gedronken keerden we met een goed gevoel weer huiswaarts.

Zaterdag 12 april waren we weer in verzorgingshuis Ebbe en Vloed te Oude Tonge om de bewoners te trakteren op anderhalf uur muziek. Het was druk in de zaal en men genoot van de warme klanken van de Egerländer muziek. Maar zeker de vrolijke nummers die na de pauze werden gespeeld werden zeer gewaardeerd. Vele positieve reacties werden geuit. De oudste aanwezige die 14 april zijn 100e verjaardag viert zat in de voorste gelederen. Het is oud-lid van Apollo Nieuwe Tonge, Klaas Visbeen.
Het was weer een geslaagd optreden.

Zaterdag 22 maart Op uitnodiging hebben we opgetreden bij de uitvoering van de Oosterlandse fanfare. Nadat zij een mooie uitvoering hadden gegeven waarbij ook nog een intermezzo met een Alpenhoorn mochten wij nog een dik uur het enthousiaste publiek vermaken. Na een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een goed gevoel keerden we huiswaarts.

Donderdag 13 maart Na enkele malen afgebeld te zijn waren we eindelijk weer eens in verzorgingshuis De Goederee in Sommelsdijk. Het norovirus dat bij vorige afspraken onze komst verstoorde was nu gelukkig weggebleven zodat wij ongestoord ons optreden konen verzorgen. Na een warme ontvangst hebben we de bewoners, die in grote getale aanwezig waren, een plezierige avond bezorgd. Het was het laatste optreden in de oude accommodatie want in de loop van het jaar gaat de verhuizing plaatsvinden naar het nieuwe complex. We hopen in de toekomst daar ook weer te mogen spelen.

Donderdag 25 februari Hebben we de bewoners van verzorgingshuis De Vliedberg in Ouddorp een gezellige avond bezorgd. Na een gastvrije ontvangst met koffie en apfelstrudel hebben we het mooie gloednieuwe complex muzikaal ingewijd. Een sfeervolle en heel gezellige avond. De oudste aanwezige (90) was net terug uit Oostenrijk en genoot van onze muziek. We hebben er van genoten.

Zondag 16 februari Weer een middagje gespeeld in Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam in het kader van de Oostenrijkse maand die elk jaar wordt georganiseerd.
Er spelen 4 kapellen in de maand februari om de Oostenrijkse sfeer kracht bij te zetten. Het was weer de hele middag een volle bak en dus heel gezellig. Ook onze gast baritonist Henjo was weer van de partij  en heeft ook genoten van dit optreden. De pauzes werden opgevuld door de accordeonist Hans Kamerling en Bert Bakker als zanger. Weer veel positieve reacties gehad. We zien alweer uit naar volgend jaar.

Zaterdag 11 januari Met als gast het St Adolfskoor uit Den Bommel hebben we de aftrap naar het nieuwe jaar weer gemaakt. Het St Adolfskoor beet het spits af met een optreden waarbij er ook interactie met het publiek was. Meezingers zoals het door Jan Zuijdijk geschreven Flakkees lied waar speciaal voor deze avond een couplet over Nieuwe Tonge was tussen gevoegd werd door alle aanwezigen uit volle borst mee gezongen. De teksten van de coupletten vertellen de historie en het heden over Flakkee en de woonkernen zoals deze sinds de eenwording worden genoemd. Gelijk leuke informatie voor de aanwezige nieuwe burgemeester en haar echtgenoot. Na de pauze hebben wij acte de présence gegeven met mooie melodische muziek. Geen après-ski muziek dus. Des ondanks viel het bij velen toch in de smaak. De alpenhoorns mochten natuurlijk niet ontbreken en Isolde met haar originele jodel act doet het altijd. We sloten het programma gezamenlijk af met op het eind Guten abend, gute nacht en Bis Bald Auf Wiederseh'n
We kijken met voldoening terug op het concert en maken ons op voor 16 februari.

2013 naar begin van pagina
Het was ons laatste optreden in 2013. We gaan weer met goede moed en enthousiasme 2014 tegemoet.

Zaterdag 28 december hebben we de bewoners en hun familieleden van Ebbe en Vloed weer een leuke muzikale middag bezorgd. We hebben voor het eerst gespeeld in het nieuwe complex en het klonk er fantastisch en dan speelt het ook lekker. De mensen hebben ervan genoten en we vonden het weer leuk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de ouderen onder ons die toch op den duur met beperkingen worden geconfronteerd. Het breekt de sleur en de eenzaamheid van elke dag die velen parten speelt.

Zaterdag 16 november waren we weer te gast in De Stuifakkers (voorheen Swinshoek) in Rockanje waar we al vele jaren een welkome gast zijn om de bewoners, en aan het verzorgingshuis gelieerde mensen, een plezierige avond te bezorgen.
Na een warm welkom hebben we ons gepositioneerd in het restaurant waar alle aanwezigen nog gezellig zaten na te tafelen van het diner - een onderdeel van het slachtfeest - dat traditioneel jaarlijks in de slachtmaand wordt verzorgd door de vele vrijwilligers die het huis rijk is. Suus van Gurp, al jaren de drijvende kracht en ook niet piep meer (ik hoop dat ze dit niet leest) kondigt ons, op haar altijd ludieke wijze, aan. Er is altijd een interactie met de Kapelmeester hetgeen dan ook weer tot hilariteit leidt.
We starten ons concert om 19.00 uur met onze kenmerkende Egerländer muziek. De mensen genieten en hen die het gegeven is om nog een dansje te doen maken daar graag gebruik van. De vorige keer speelden we in de recreatie zaal maar de akoestiek in het restaurant was verrassend. Dit kwam door de grote hoogte die reikt tot de bovenste verdieping en en daarmee alle galerijen beslaat. Kortom, een sfeervol optreden waarvan we allemaal hebben genoten.
We zien uit naar de volgende keer.

Zaterdag 19 oktober
Bruinisser Visserskoor neemt afscheid van hun dirigent.
-Een bijdrage van Peter Gebraad-
Na ruim 20 jaar als dirigent aan het Bruinisser Visserskoor te zijn verbonden vond Jaap Knulst het tijd om afscheid te nemen van het koor. Op 19 Oktober werd een avond georganiseerd met als rode draad dit afscheid. Jaap was niet alleen fan van het koor maar heeft ook als dirigent voor diverse muziekverenigingen gestaan. Ook de play-in van Brouwershaven is in de afgelopen 30 jaar door Jaap muzikaal geleid.
Jaap heeft een voorliefde voor de bariton/euphonium. Daar zijn we afgelopen Januari achter gekomen toen het koor te gast was tijdens het nieuwjaarsconcert van DGM.
Daar wij uitgenodigd waren om deze afscheidsavond muzikaal te begeleiden is Jaap hier aardig verwend, prachtige muziek werd door DGM ten gehore gebracht voor de pauze. Na de pauze werd in het afgeladen Dorpshuus in Bru het publiek verwend op een paar meezingers en natuurlijk werd Isolde weer gevraagd om te jodelen. In de pauze had Jaap daar zelf nog om gevraagd.
Na een aantal sprekers hebben het visserskoor en DGM nog een tweetal nummers samen gedaan en werd een afscheidslied gezongen/gespeeld voor Jaap Knulst op de melodie van Hand in Hand kameraden. 19 Oktober 2013 is een dag die zal niemand in Bruinisse nog vergeten.
In één woord: prachtig!
 

Woensdag 3 juli hebben we een serenade gebracht bij Hans Bruggeman die deze dag de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar had bereikt. Zichtbaar verrast werd dit dankbaar in ontvangst genomen. De voorzitter bracht namens de kapel de felicitaties over en overhandigde hem een cadeaubon.

Zaterdag 22 juni Culturele dag in Oude Tonge.
Deze dag begon aanvankelijk als een frisse zomerse dag. In de tweede helft van de ochtend begon de lucht te betrekken en de eerste fikse buien, vergezeld van veel wind presenteerden zich. We moesten 2 keer optreden, om half twee en half drie. Op weg naar Oude Tonge regende het minimaal maar we vreesden het ergste. Wij zaten weliswaar droog maar het publiek stond in de lichte regen. Schaars geklede meisjes van een twirlgroep trotseerden de regen en de kou die dat met zich mee bracht. Na hen waren wij aan de beurt. We speelden een half uurtje en het werd zowaar droog en we hadden een redelijk publieke belangstelling. Een gezellige kunstmarkt waar ook veel liefhebbers op af kwamen en ook deel uit maakten van ons publiek zorgde voor een ontspannen sfeer. Tussendoor viel er toch een enkele druppel maar dat viel gelukkig mee. Tussen ons eerste en tweede optreden waren er nog enkele twirl demonstraties. We sloten ons optreden af met dijen kletsers wat weer goed in de smaak viel bij de toehoorders. Dit was ook weer het laatste optreden voor het zomer reces.

Maandag 22 april is Teun Kats 75 jaar gworden.
Teun is eigenlijk de nestor van de kapel.
Teun is erg bevlogen als het om de kapel gaat. Niets is hem te veel. Wat hij allemaal doet voor de club is te veel om op te noemen. Om die reden hebben we op uitnodiging van de familie op zaterdag 20 april een serenade gebracht ter ere van Teun zijn verjaardag.
Wij waren om kwart voor acht in de recreatie zaal van de SWO in Oude Tonge. Teun zou om acht uur arriveren. Bij binnenkomst werd hij verrast door "zijn" tirolerkapel met een serenade van zijn geliefde muziek. Hij was volkomen verrast, want tot een kwartier daar voor wist hij nog niet wat er die avond ging gebeuren. We speelden een aantal van zijn lievelingsnummers waarvan hij zichtbaar genoot. We werden dan ook bedankt door een enigszins geëmotioneerde Teun.
Na de serenade hebben we hem gefeliciteerd en zijn nog gezellig wat blijven drinken.

Woensdag 20 maart hebben we samen met het St. Adolfskoor uit Den Bommel opgetreden in de Grutterswei in Oude Tonge voor de ANBO. Ondanks de "doordeweekse avond" was het een gezellige drukte en we hebben de enthousiaste aanwezigen een gezellige avond bezorgd.
We hebben er met zijn allen van genoten en het is voor herhaling vatbaar.

Donderdag 7 maart Vanwege het uitbreken van het norovirus is het geplande optreden op 31 januari in Ebbe en Vloed niet doorgegaan en verschoven naar 7 maart.
We waren te gast in Ebbe en Vloed. Het norovirus was uitgewoekerd dus we waren weer meer dan welkom. We hebben de mensen weer een leuke avond bezorgd en wij hebben er ook weer van genoten. Het was tevens het laatste optreden in het oude complex. In de loop van het jaar zal het nieuwe onderkomen in gebruik worden genomen.

Zondag 10 februari Weer opgetreden in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.
Het was overweldigend druk. De keuken en de bediening konden het niet aan. Het was heel gezellig. Er waren veel gasten die speciaal voor ons kwamen.
Ondanks de laag sneeuw die gisteravond is gevallen is het een volle bak. We hebben goed gespeeld en krijgen hele leuke reacties. Onze gast baritonist Henjo heeft het als heel prettig ervaren hoewel hij de tijdsduur toch wel pittig vond.
Na het optreden bleven de meesten een hapje eten wat ook heel gezellig was.
Kortom, een mooie middag waar we samen met de gastvrouw/heer met genoegen op terug kunnen zien.

Zaterdag 12 januari  Het eerste optreden in het nieuwe jaar dat op de agenda staat.
Het nieuwjaarsconcert. Het is inmiddels traditie geworden.
Als we omstreeks half vijf 's middags geleidelijk aan binnen druppelen in Ons Dorpshuis zijn de eerste voorbereidingen van het buffet dat ons straks wordt voorgezet zichtbaar. Twee mensen zijn hier ongetwijfeld al de hele dag aan bezig geweest. Isolde en Peter hebben des gevraagd op zich genomen om dit buffet samen te stellen voor alle leden van  de kapel met hun partners. Het wordt een verrassingsbuffet. We laten ons graag verrassen want we weten inmiddels dat het alleen maar goed is als deze twee mensen zich er voor inzetten. We zijn weer niet teleurgesteld. Het lijkt wel of het elk jaar lekkerder wordt. Maar dat kan haast niet want vorig jaar was het ook formidabel.
Rond half zeven zijn we verzadigd en verkwikt en aanmerkelijk aangedikt. Gelukkig hebben we nog een anderhalf uur om uit te buiken want om acht uur begint het concert. Om kwart over zeven komen de eerste leden van het Bruinisser visserskoor binnen. We hebben ze uitgenodigd als gastkoor om er gezamenlijk een mooie avond van te maken. Te gelijkertijd  komen ook de eerste gasten binnen. De zaal loopt geleidelijk aan vol. Nadat de voorzitter de aanwezigen welkom  heeft geheten klinken om acht uur precies de eerste tonen van Die Burghwache. Het lievelingsnummer van de dirigent van het Bruinisser visserskoor. We hebben er zin in. De kapelmeester moet zijn gezag laten gelden als we een beetje over enthousiast dreigen te worden. De aanwezigen belonen ons optreden met een enthousiast applaus.
Na twintig minuten is het de beurt aan het gastkoor onder leiding van Jaap Knulst. "Hewoown Joap" zoals hij het liefst genoemd wil worden. "Ik voel me nooit zo praattig ah ze menear tehen me zehhe." Het koor laat van zich horen en met succes. Het publiek waardeert ook dit optreden steeds met een enthousiast applaus. We hebben dus kennelijk een juiste keuze gemaakt om net als vorig jaar een Shanty koor als gast uit te nodigen. Het is gezellig en als we de laatste meezingers gezamenlijk hebben gespeeld is het tien voor elf. Na nog een tijdje te hebben na gepraat en de kelen hebben gesmeerd keren we voldaan huiswaarts. We kunnen terug zien op een zeer geslaagde avond.
We zien uit naar het volgende optreden op 31 januari. Een besloten optreden in Ebbe en Vloed. We hopen dat de mensen daar gespaard blijven voor het Noro virus zodat we ze een paar prettige uren kunnen bezorgen waar ze zo naar uit zien.

2012 naar begin van pagina
Vrijdag 14 december waren we te gast op de kerstmarkt te Melissant die om 4 uur 's middags begon. De regen viel met bakken uit de lucht maar toch werd alles klaar gezet. Marktkramen werden opgebouwd en de koopwaar uitgestald. Wij zouden er om 7 uur zijn. Bij ons vertrek naar melissant viel de regen onverminderd neer. De temperatuur was toen een graad of 8-9. Dat betekent in deze tijd van het jaar in 90% van de gevallen dus regen. Maar toen we ter plaatse kwamen was de regen opgehouden en het is tijdens ons optreden alleen maar droog geweest. We hadden een Trailer als podium met daarin twee terras heathers dus dat was aangenaam. Alleen er waren geen stoelen. Eén van de organisatoren die aan de markt woonde sleepte alle beschikbare zetels naar buiten zodat een gedeelte kon zitten. De drie voorste muzikanten konde gebruik maken van strobalen die beschikbaar waren. Achteraf een wat minder goede oplossing want dan heb je geen leuning. Maar ja, een muzikant wordt geacht op het puntje van zijn stoel, in dit geval strobaal, te zitten dus is er van achterover leunen geen sprake.
Op nog geen 10 meter afstand stonden drie olie vaten met brandende houtblokken om de bezoekers de gelegenheid te geven zich te kunnen warmen. Het vervelende was dat de vonken en de rook voor onze locatie heen waaide en dat laatste ook ons onderkomen vulde. Dit had tot gevolg dat we als gerookte palingen huiswaarts keerden. Toch hebben we een leuk concert gegeven en hebben we er allemaal van genoten. Het is het laatste optreden van het jaar wat op de rol staat.

Zaterdag 10 november hebben Die Grevelinger Musikanten een uitwisselingsconcert gegeven met het St. Adolfskoor in De bommelstee in Den Bommel. Het St. Adolfskoor was eerder te gast bij ons Nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis op 14 januari j.l. in in Nieuwe Tonge. In een goed gevulde zaal ging het St Adolfskoor om 8 uur van start met hun repertoire. Shanty liedjes klonken door de zaal afwisselend met solo's door solist Bertus Bakker. Refreinen werden meegezongen door het aanwezige publiek. We hadden om de beurt 20 tot 25 minuten de tijd om het repertoire af te spelen. We hadden een interactief programma. De teksten werden via de beamer op een scherm getoond zodat iedereen kon meezingen. We hebben goed gespeeld en het publiek was laaiend enthousiast. Het gevolg was dat het programma behoorlijk uitliep. Maar het was een reuze gezellige en dus zeer geslaagde avond. We sloten gezamenlijk af en bij het laatste lied "Sierre Madre Del Sur" hebben we ons tussen de zangers gemengd en uit volle borst meegezongen. Voor herhaling vatbaar dus. 

Vrijdag 1 juni Die Grevelinger Musikanten zijn uitgenodigd om de dag voor Havendag een muzikaal optreden te verzorgen op een ponton in de haven van Middelharnis. Niet geheel voltallig, omdat er al mensen op vakantie waren, zijn we naar dit optreden vertrokken. De weersvooruitzichten waren niet goed maar buienradar gaf aan dat we tijdens het optreden geen bui hoefde te verwachten.
Zoals we gewend zijn begonnen we ons programma met Die Burgwache. Tijdens ons programma, wat kort werd onderbroken om een warme kop koffie te drinken, was de publieke belangstelling goed. Dit laatste optreden voor de vakantie werd een primeur voor Ineke en Isolde die samen een mooie trompetsolo hebben gespeeld. De Solotromlermars werd op zeer uitbundige manier gespeeld door Stoffel op het drumstel. Om 21.00 uur hebben we het optreden afgesloten omdat we het toen wel erg koud kregen en enkele ventielen en klepjes niet meer 100% werkten. Na een gezellig samen zijn, in het aan de haven gelegen watersportverenigingskantine, konden we terug kijken op een zeer geslaagd optreden.
Een bijdrage van Peter Gebraad

Zaterdag 14 april Voor de tweede keer een gezamenlijk concert verzorgt in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk.
de activiteiten begonnen al om één uur 's middags. Een aantal koorleden en kapelleden waren aanwezig om de zaal in gereedheid te brengen voor het concert.
Controle van de beamer, soundcheck en een kleine oefening van het gezamenlijke eindnummer.
Om half zeven komen de eerste bezoekers binnen terwijl de zaal pas om zeven uur open gaat. Op een paar plaatsen na was om zeven uur de zaal geheel gevuld.
Half acht. Mirna Bogert geeft de aftrap en kondigt Die Grevelinger musikanten aan. Wij openen met Die Burghwache. In de volgende twintig minuten wordt ons repertoire ten gehore gebracht. Het publiek is enthousiast. Na ons optreden is het de beurt aan Op Volle Kracht. Op de hen bekende wijze worden bekende zeemansliederen ten gehore gebracht. Ton Warmenhoven heeft zijn club volledig in de hand en het verloopt allemaal prima. Een welgemeend applaus valt hen ten deel. De pauze wordt aangekondigt door Mirna. Na de pauze volgt onze volgende sessie. Enkele solo's van Henk en Hans en de alpenhoorns van Teun en Leen geven een extra cachet aan ons optreden. Isolde laat even tussendoor horen hoe het in haar geboorteland klinkt als je kan jodelen. Het publiek genoot hier zichtbaar van. Het is dan ook uniek dat we dit soort leuke dingen als kapel in huis hebben. Het chantykoor Op Volle Kracht lost ons af om haar tweede deel voor het voetlicht te brengen. Er werd enthousiast meegezongen en geklapt. Gezamenlijk sloten we het concert af met The Wildrover. Een staande ovatie viel ons ten deel. Er werden een aantal mensen bedankt en zo kwam er een eind aan een zeer succesvolle avond waar we met trots op terug kunnen zien.

Zondag 19 februari Voor de tweede achtereenvolgende keer opgetreden in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.
Het was overweldigend druk. De keuken en de bediening konden het niet aan. Het was heel gezellig. Er waren veel gasten die speciaal voor ons kwamen. Het zal niet in de laatste plaats aan de accordeonist hebben gelegen die op ons verzoek onze pauzes opvulde zodat er geen stiltes vielen en het optreden eigenlijk non-stop doorging.
Kortom, een mooie middag waar we samen met de gastvrouw/heer met genoegen op terug kunnen zien.

Zondag 12 februari Vanmiddag 3 uren muziek gemaakt met Die Grevelinger Musikanten in restaurant Grevelingen. Terwijl het buiten licht sneeuwde en dit tot Oostenrijkse sferen leidde, hebben we de aanwezige gasten vermaakt met onze Egerländer muziek.
De pauzes werden opgevuld door accordeonist Hans Kamerling. Een gezellige boel dus. Volgende week zijn we er weer tussen 15.00u en 18.00u. Je bent welkom.

Zaterdag 14 januari voor de tweede keer op rij het nieuwjaarsconcert met als gast het St. Adolfskoor uit Den Bommel.
Een bijzonder geslaagd concert. Een tot aan de nok gevuld Dorpshuis met liefhebbers van onze en hun muziek. Deze combinatie blijkt de succesformule. Het trekt liefhebbers van deze soorten muziek die een gezellige avond hebben en uit de reacties blijkt dat men dit liever doet dan op de bank bij de TV te zitten. Het gaf alle deelnemers een voldaan gevoel. Wie ons wil volgen..... kijk in de agenda.

Zaterdag 7 januari waren we te gast in het Catharina Gasthuis in Brielle. Na een gastvrij onthaal hebben we in een kleine maar intieme ruimte de aanwezige gasten een plezierige middag bezorgd. Na de pauze met Glühwein werd het nog gezelliger.

2011 naar begin van pagina
Donderdag 29 december hebben we een serenade gebracht bij Hans en Nelleke Bruggeman ter ere van hun 40 jarig huwelijksjubileum. Zij waren aangenaam verrast. Na iets te hebben genuttigd keerden we huiswaarts. Dit was tevens het laatste optreden van dit jaar.

Vrijdag 16 december Kerstmarkt in Nieuwe-Tonge. Niet in de kerkring zoals de bedoeling was maar in de sporthal. Men was daar naar uitgeweken i.v.m. de slechte weersomstandigheden. Veel wind en regen. We speelden daar een half uurtje en kregen het halfuur daarna versterking van Apollo. Na dit optreden hebben we nog een serenade gebracht bij Gert Zweerus in Ons Dorpshuis die daar met zijn familie zijn verjaardag vierde. Na wat gedronken te hebben zat het er weer op voor deze avond.

Donderdag 24 november Bij de buurtvereniging op Melissant zijn we uitgenodigd om de vergadering met een vrolijke noot af te sluiten. We spelen daar een uurtje. De geringe belangstelling voor de vergadering is teleurstellend maar de aanwezigen zijn enthousiast. We spelen vrolijk repertoire en krijgen van de aanwezigen enthousiaste ovaties. De Alpenhoorns hadden bijzondere belangstelling. Het authentieke timbre en de vorm van het instrument spreekt een ieder wel aan. Het was een kort optreden maar heel gezellig.

Vrijdag 4 november zijn we te gast in verzorgingscentrum Stuifakkers (voorheen de Swinshoek) in Rockanje. Traditie getrouw werd hier weer het slachtfeest gehouden. Een gezellige boel waaraan alle bewoners kunnen meedoen. Er wordt dan zuurkool met spek geserveerd en wij zijn al jaren daar te gast voor de muzikale omlijsting na de maaltijd. Niet als mosterd na de maaltijd want onze aanwezigheid wordt altijd zeer gewaardeerd door organisatie en bewoners.
We komen er graag.

Zondag 23 oktober spelen we op uitnodiging bij feesthut de Hoezemoos in DenBommel. Zij hebben een Oosterijksedag georganiseerd met spelletjes voor de kinderen. Wij maakten onze opwachting in de feestzaal en speelden daar in 2 keer drie kwartier ons repertoire. Het was er aanvankelijk iet zo druk maar naarmate de middag verstreek en het wat frisser werd buiten liep het toch behoorlijk vol. Gezellig publiek en een gezellige sfeer.

Zaterdag 3 september. Een uitgelezen dag wat het weer betreft. De boord temperatuurmeter geeft 29 graden aan als we ons naar Stad a.h. Haringvliet begeven. We hopen op een plekje in de schaduw maar dat zit er niet in. De organisatie is onverbiddelijk. We spelen tijdens de gezamenlijke maaltijd in de voorstraat. Er heerst een gezellige sfeer en het is er gezellig druk. We vertrekken er rond zes uur en gaan richting Nieuwe-Tonge waar we op de zomerfair bij Supermarkt Klapmuts onze opwachting maken. We spelen daar een klein uurtje en dan hebben we het weer gehad voor deze dag.

2010 naar begin van pagina
Hierbij hebben we het seizoen 2010-2011 afgesloten. Ons eerste optreden zal zijn op de Stadsedag op 3 september a.s. We zien er naar uit.

2 juli Oeltgendag Ooltgensplaat ook hierbij waren uitgenodigd om op verschillende locaties te spelen. Het weer was voortreffelijk en het was er plezierig toeven.

25 juni mochten we ons gelukkig prijzen met een optreden op de culturele dag in Oude Tonge. Het weer zat niet mee. We moesten om 3 uur aan de bak en 5 voor 3 werd het droog. Het schaarse publiek dat de regen trotseerde kreeg hierdoor meer aanwas en het werd toch nog gezellig druk. Het St. Adolfskoor uit Den Bommel schoof spontaan aan om een aantal bekende nummers met ons mee te zingen.

11 juni hebben we de jaarlijkse goede spullenmarkt van Ebbe en Vloed muzikaal omlijst. Een regenbui gooide tijdelijk roet in het eten maar het festijn kon daarna toch weer gewoon doorgaan.

27 mei was de laatste dag van de fiets 3 daagse georganiseerd door Mevrouw de Blok van Garage Knöps.
Hierbij hebben we de fietsers die weer en vooral wind hadden getrotseerd, verwelkomd. Dit muzikaal onthaal, wat ritmisch werd ondersteund door Patrick de Blok, werd zeer gewaardeerd door de gastvrouw en gastheer maar ook door de deelnemers. De opbrengst was bestemd voor de KIKA fonds

28 april waren we in zorgcentrum De Goederee in Sommelsijk. Een eerdere uitnodiging in december vorig jaar kon niet doorgaan vanwege een virus uitbraak. Bewoners van De goederee en de Samaritaan met hun begeleiders waren onze toeschouwers. We hebben deze mensen een leuke en gezellige avond bezorgd.

Zaterdag 2 april Samen met shanty koor Op Volle Kracht hebben we een geweldig concert gegeven in het prieel van De Staver. 350 toeschouwers waren getuige van het optreden van de twee verenigingen.
Blijkbaar was dit een uitstekende combinatie waarbij we vele positieve reacties kregen. Niet in de laatste plaats door het geweldige optreden van Menno Frank. Menno vertolkte in de musical Siske de Rat van Joop van den Ende de hoofdrol en zong een aantal bekende liedjes uit deze musical met ons en met O.V.K mee. Garage Knöps trad hierbij op als hoofdsponsor.

Op 13 en 27 februari Hebben we in het kader van de Oostenrijkse maand twee concerten verzorgd in restaurant Grevelingen aan de Grevelingendam.

27 januari waren we te gast in Ebbe en Vloed om aan één van de gezellige avonden muzikale en daarmee ontspannende invulling te geven. We hebben daar ongeveer anderhalf uur gespeeld en ook nog een aantal solo's verzorgd. De aanwezigen genoten er zichtbaar van. Dat geeft je een goed gevoel als je huiswaarts keert.

Zaterdag 15 januari Gaven we een nieuwjaarsconcert in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge.
De gasten werden verwelkomd met glühwein en genoten van een mooi concert met diverse verrassingen.

Maandag 3 januari hebben we op uitnodiging van de Gemeente Oost-Flakkee de Nieuwjaarsreceptie opgeluisterd.
Dit als tegenprestatie voor de € 1.000,00 aan subsidie die wij mochten ontvangen t.b.v. het aanschaffen van een nieuw Tenue voor de Kapel.
Dit werd heel goed ontvangen door het gemeente bestuur en de aanwezigen.

2009 naar begin van pagina
Zaterdag 16 mei hebben we op verzoek deelgenomen aan een dweilband festival in Den Bommel georganiseerd door De Bommelband.
We waren met drie orkesten en traden op verschillende locaties op. Hoewel het erg leuk was voelden we ons niet helemaal thuis. Wij zij geen dweilband maar een Egerländerkapel. Dus een vreemde eend in de bijt wat genre betreft. Er was dus geen vergelijk te maken met de andere deelnemers. Maar het was erg gezellig.

Dinsdag 7 mei waren we te gast op camping De Grevelingen op Battenoord waar we in een ongedwongen sfeer een 2 uur durend concert hebben gegeven.

30 april. Op Koninginnedag hebben we onze medewerking gegeven aan de Oranjevereniging van Nieuwe Tonge.
We hebben een paar uur gespeeld op de kramenmarkt aan de Kerkring.

Zaterdag 7 februari heeft de Alpenkapel meegedaan aan het Two 2 team concours in Oude Tonge.
De deelname eisen zijn hieronder beschreven.
Er deden 25 teams mee. De eerste begon om half tien 's ochtends. De laatste was om kwart voor zes 's middags aan de beurt.

De Alpenkapel gaf acte de presents om vijf over twee. Een deskundige jury beoordeelde het optreden.
Lovende kritieken vielen de Kapel ten deel en het publiek begon spontaan mee te klappen.
Een reactie die vaak wordt afgedwongen door dergelijke gezelschappen.
We hadden mooie cijfers maar werden toch niet genomineerd voor het avond programma waarvoor de 6 besten van de dag werden uitgenodigd.

Hoewel we hebben genoten van het optreden vonden we toch zelf dat we daar eigenlijk niet tussen hoorden.
Er werd voornamelijk gemusiceerd in de klassieke sfeer. Ook de juryleden hadden die achtergrond.
Het was een heel leuke dag met heel veel mooie muziek wat werd uitgevoerd door vaak heel jeugdige muzikanten.
De terechte winnaars van de dag waren Trio "Amadeus". Een ensemble bestaande uit een pianist, een dwarsfluitiste en een harpiste.
Er deden nog wel een aantal leden van de Alpenkapel mee met een saxofoon kwartet en met het grote Muziekschool orkest.
Kortom. Een leerzame dag. En een stimulans voor de musicerende jeugd op Goeree Overflakkee.

‘Two 2 team’
Hét nieuwe Amateur Muziekfestival van Goeree Overflakkee!

Op zaterdag 7 februari 2009 zal er een nieuw evenement in de Grutterswei te Oude Tonge plaatsvinden. Two 2 team wordt door Stichting Podium en Muziekschool Goeree Overflakkee georganiseerd om het samen muziek maken op het eiland extra te stimuleren. Dit evenement is een uitgelezen kans voor amateur muziekgezelschappen om hun krachten te meten binnen een scala van zeer uiteenlopende muziekstijlen. 
Het maakt niet uit welke instrumenten er worden bespeeld, op welk niveau en in welk genre muziek wordt gemaakt of wat de leeftijd van de muzikanten is. De deelname aan dit festival staat open voor álle muziekgezelschappen waarvan minstens één van de leden woonachtig is op Goeree Overflakkee. Professionals en conservatorium studenten vanaf  tweedejaars zijn uitgesloten van deelname. 
Als deelnemer moet je niet alleen bereid zijn om de competitie aan te gaan. Het muziekgezelschap moet vooral open willen staan voor een positieve, motiverende beoordeling van een vakkundige jury. Deze is er op gericht om de muzikanten verder te helpen met hun hobby: het samen muziek maken. De deskundige jury van professionele musici zal naast het beoordelen van de prestaties ook een aantal finalisten aanwijzen om een spetterend slotconcert te verzorgen. De uiteindelijke winnaar van dit nieuwe evenement zal door een speciale ‘Flakkeese jury’ worden verkozen. Deze jury bestaat deels uit bekende Flakkeese kunstenaars en cultuurkenners en deels uit publiek dat door middel van loting is uitgekozen.
De organisatoren van dit evenement willen met dit festival op zoek gaan naar de breedte van het muziek maken op Goeree Overflakkee. Van klassiek tot rock, van metal tot reggae. Door het luisteren naar de concurrentie leren de deelnemers zeer uiteenlopende muziekstijlen kennen. Hierdoor verbreden zij hun muzikale kennis. 
Two 2 team staat voor samen musiceren. Je moet met twee of meer zijn om een groep te vormen. Bij dit evenement gaat het om een muzikale samenwerking van twee of meer amateurmuzikanten, die de competitie aan durven. 

2008 naar begin van pagina
17 november We waren 's avonds te gast bij de ANBO in Oude Tonge en hebben daar een avondvullend concert gegeven. We kregen daar veel positieve reacties. Te meer omdat het een interactief concert was. Het publiek werd er dus bij betrokken. Een dirigenten wedstrijd doet het altijd goed. De voorzitter van ANBO hanteerde op verdienstelijke wijze de dirigeerstok maar kan volgens zijn eigen zeggen geen noot lezen. Een aantal andere acts waren erg verrassend.

2007 naar begin van pagina

15 november waren we in Dordrecht waar een verzorgingsschip lag aangemeerd met de meeste bewoners van verzorgingshuis "De Swinshoek" uit Rockanje aan boord. Een gezellige vijf daagse tocht door de Nederlandse rivieren. Een lekker weekje uit voor de mensen die toch al haast nergens meer komen. We komen al jaren in de Swinshoek om het slachtfeest muziekaal op te luisteren. En toen we hoorden dat ze een Cruise gingen maken hebben we spontaan aangeboden daar onze medewerking aan te willen geven. Zo gingen we met de hele club naar Dordrecht om dit aanbod in praktijk te brengen. We troffen er een gezellig feest met dankbare mensen en enthousiaste vrijwilligers. Zonder die laatste club kan zo'n cruise gewoon niet doorgaan omdat het eenvoudig niet te betalen is. Maar de werkgroep van de Swinshoek, o.l.v. de bevlogen Suus van Gurp, kan putten uit een arsenaal van vrijwilligers en dat is een luxe. In de eerste plaats voor de mensen waar het om gaat en in de tweede plaats voor de werkgroep. Want alleen kunnen zij veel. Maar dit is te omvangrijk en te zwaar. Ons petje af voor al deze vrijwilligers.
We hebben een concertje gegeven en later in de avond werden zij verrast door een optreden van Connie Vink.
Voldaan keerden we huiswaarts.

4 november. Een concert met het Calandkoor uit Rotterdam Ommoord waar Marlous Smit sr. dirigent is. Een gewaagde combinatie met een gemengd koor. Maar het was een prachtige middag. In de bomvolle kerk werd er enthousiast gemusiceerd. Er werd zelfs een cd opname gemaakt.
Die voor een live opname niet onverdienstelijk klinkt. Een koor begeleiden met een blaasorkest is algauw te sterk maar dat ging best wel goed.
Het publiek genoot van deze combinatie. Erg afwisselend. Het koor met Jan Mulder als solist. Het koor alleen met piano en klarinet.
Het was een leuke ervaring. En we hebben een leuke cd.